[POSLEDNJA VEST] Jat Tehnika prodata Avia Prime konzorcijumu iz Češke

Izvor: TangoSix.rs, 28.Nov.2019, 19:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

[POSLEDNJA VEST] Jat Tehnika prodata Avia Prime konzorcijumu iz Češke

Kako je upravo objavilo Ministarstvo privrede, država je prodala 99,3834% svog udela u kompaniji za održavanje i opravku vazduhoplova Jat Tehnika d.o.o. konzorcijumu Avia Prime iz Praga.
Kako je obrazloženo, prvi javni poziv objavljen je 25. oktobra ove godine. Rok za otkup prodajne dokumentacije bio je 6. novembar i istu su otkupile samo dve kompanije: Avia Prime iz Češke i SR Technics iz Švajcarske. Rok za dostavljanje prijava za učestvovanje u postpuku bio je >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << 12 novembar i jedina kompanija koja je podnela prijavu bila je Avia Prime koja je odlukom Ministarstva privrede od 26. novembra i zvanično proglašena za kupca, odnosno novog vlasnika Jat Tehnike.
Avia Prime Holding, poljska kompanija samo formalno registrovana u Češkoj, vlasnik je dva MRO-a od kojih je poljski Linetech dominantniji sa dve baze toj zemlji. Drugi MRO u vlasništvu Avia Primea je slovenačka Adria Tehnika.
Kombinovano, dve kompanije u formi Avia Prime konzorcijuma nude bazno EASA Part 145 održavanje za većinu modernih širokotrupnih i uskotrupnih putničkih aviona, obavljaju EASA Part 147 obuke, pružaju inženjering i CAMO podršku. Holding obavlja preko 250 čekova godišnje za trenutno 85 avio-kompanija.
Dominantnu ulogu u konzorcijumu imaju Poljaci budući da je Linetech njegova najveća kompanija. Avia Prime registrovan je u Češkoj zato što je u toj zemlji sedište investicione kompanije Hertenberg Holding koja je u novembru 2017. godine kupila 50% udela u vlasništu Avia Primea.

 

The post [POSLEDNJA VEST] Jat Tehnika prodata Avia Prime konzorcijumu iz Češke appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.