Opština Palilula vratila SPC 1.180 kvadrata u centru grada

Izvor: Blic, 29.Dec.2009, 12:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opština Palilula vratila SPC 1.180 kvadrata u centru grada

Opština Palilula predala je juče Srpskoj pravoslavnoj crkvi 1.180 kvadratnih metara poslovnog prostora u Bulevaru kralja Aleksandra 17. Prostor u kome sada posluju „Jat“ i „Simpo“ nacionalizovan je pre 45 godina, a pored njega SPC je dobila i dva i po hektara zemljišta na Tašmajdanu.

Prostor kojim će raspolagati Crkva svetog Marka simbolično je uručen njenom starešini Trajanu juče u prostorijama „Simpa" u Bulevaru. Predsednik opštine Palilula Danilo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Bašić tom prilikom je najavio da će na Tašmajdanu biti izgrađena nova crkvena zgrada.

- Predali smo 1.180 kvadrata najboljeg poslovnog prostora i dva i po hektara zemljišta oko Crkve svetog Marka i Ruske crkve na Tašmajdanu. Nekada je cela ova zgrada bila crkvena, nadam se da će i ostale opštine slediti naš primer, a nova crkvena zgrada biće izgrađena na Tašmajdanu - rekao je Bašić.

Postojeći zakupci, „Jat ervejz", „Simpo" i bife „Lasta" ostaće u iznajmljenom prostoru, a godišnji prihod od zakupa u iznosu od 12 miliona dinara ubuduće će ostvarivati Crkva svetog Marka. Zakon o vraćanju imovine crkvama i verskim zajednicama stupio je na snagu 2006. godine i u delo ga sprovodi Direkcija za restituciju republike Srbije.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.