Izvor: B92, 01.Dec.2010, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ognjenović novi direktor "Jata"?

Beograd -- Vlada će na narednoj sednici na čelo "Jat ervejza" postaviti Vladimira Ognjenovića, zamenika sadašnjeg generalnog direktora Srđana Radovanovića, piše "Blic".

Radovanović će tako, nakon godinu i po dana upravljanja kompanijom, biti smenjen, s obzirom na to da su u Vladi nezadovoljni njegovim dosadašnjim rezultatima.

Prema koalicionom sporazumu, direktorsko mesto u "Jatu" pripada Demokratskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stranci, pa se nezvanično može čuti da predlog o smeni dolazi baš od njih, piše list.

Za izbor na mesto direktora nacionalne avio-kompanije, Ognjenović nema protivkandidata. Upravni odbor "Jata" mogao bi da imenuje novog direktora već u petak, ali bi on na dužnost mogao da stupi tek pošto Radovanović dođe sa odmora na koji je iznenada otišao u ponedeljak i nije još poznato kada će se vratiti.

Iako nije nikakva tajna da je "Jat ervejz" već godinama u velikim problemima, ova kompanija je prošle nedelje još jednom dospela u žižu javnosti zbog neizmirenih dugova, suočavanja s isključenjem struje i zaplenom aviona.

Vladimir Ognjenović (42) je do sada u "Jatu" bio zamenik generalnog direktora kompanije. Diplomirao je na Saobraćajnom fakultetu Univerziteta u Beogradu, na odseku za vazdušni saobraćaj. U "Jat ervejzu" je zaposlen od 1995.

Radio je u Operativnom centru kao glavni inženjer za saobraćaj, u Zemaljskim poslovima na mestu pomoćnika direktora, u predstavništvu Kopenhagen i kao direktor delatnosti u komercijalnim poslovima. Odlukom Upravnog odbora imenovan je za zamenika generalnog direktora "Jata" od 1. jula 2009. godine.

Nezvanično, "Jat" ima velike dugove prema Aerodromu, "Jat tehnici", "Jat keteringu", Elektrodistribuciji Beograd.

Kako za "Blic" kaže direktor "Jat tehnike", nacionalni avio-prevoznik im duguje daleko više nego bilo kom drugom partneru. Takođe, nacionalni aviprevoznik duguje i 600.000 dolara generalnom zastupniku u Jordanu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.