Očekivani neuspeh na tenderu za Jat ervejz

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Nov.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Očekivani neuspeh na tenderu za "Jat ervejz"

BEOGRAD - Tender za prodaju 51 odsto kapitala aviokompanije "Jat ervejz" nije uspeo, što je bilo i očekivano pošto nijedna kompanija nije otkupila tendersku dokumentaciju, saopštila je Agencija za privatizaciju.

Tenderska komisija je konstatovala da do krajnjeg roka za podnošenje ponuda, 24. oktobra, nije bilo pristiglih ponuda za kupovinu ukupnog registrovanog kapitala "Jat ervejza".

Tender je raspisan 31. jula i tada je precizirana >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << minimalna cena za 51 odsto akcija "Jat ervejza" od 51 milion evra, sa mogućnošću kupovine do 70 odsto. Tendersku dokumentaciju nije otkupila nijedna kompanija do isteka roka, 26. septembra.

Posle toga iz vlade je najavljeno da tender neće biti ponovljen. Od tendera za "Jat ervejz" odustalo se zbog finansijske krize u svetu i nepovoljne situacije u svetskom avio-saobraćaju.

Od "Jat ervejza" se očekuje da nastavi započeti proces restruktuiranja, reorganizacije i smanjenje troškova poslovanja, izjavili su predstavnici vlade.

Vlada Srbije je prošle sedmice usvojila zaključak o kratkoročnim merama za "Jat ervejz", kojim se preporučuje sprovođenje aktivnosti u vezi sa regulisanjem obaveza i dugova tog preduzeća prema Naftnoj industriji Srbije, Agenciji za kontrolu letenja i Aerodromu "Nikola Tesla".

"Jatu" je preporučeno i da do 15. novembra sačini spisak nepokretnosti koje nisu u funkciji osnovne delatnosti i da sprovede mere štednje u poslovanju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.