OTKRIVAMO Princa JAT častio sa 35.000 evra godišnje, saznajte ko je sve od poznatih hteo da leti BESPLATNO

Izvor: Blic, 12.Sep.2015, 13:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OTKRIVAMO Princa JAT častio sa 35.000 evra godišnje, saznajte ko je sve od poznatih hteo da leti BESPLATNO

Er Srbija prekinula je praksu koju je sa JAT-om sklopio Kraljevski dvor o besplatnoj vožnji u vrednosti od 35.000 evra godišnje.

Kako „Blic“ saznaje, princ Aleksandar Karađorđević tražio je i od „Er Srbije“ da besplatno preveze 260 kilograma tereta, ali je odbijen.

Prestolonaslednik je smatrao da je njegova nekrunisana glava dovoljan razlog da ima privilegovan položaj i da na račun građana >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Srbije i nacionalnog avio-prevoznika bude humanitarac.

- Prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević tražio je da mu se roba preveze žabe, ali taj predlog nije ni razmatran, budući da je ovo komercijalna kompanija koja treba da zarađuje novac - kaže izvor „Blica“ iz ove kompanije.

Kako nam je poverio, Karađorđeviću je odbijanje teško palo i vrlo neprijatno se ponašao.

- Vikao je da se više nikada neće voziti „Er Srbijom“. Bilo je veoma nedolično - kaže naš izvor.

Karađorđević: Er Srbija je najbolja

Prestolonaslednik Karađorđević ne negira da je postojao ugovor sa JAT-om ali negira da je tražio privilegije kod Er Srbije.

- Pročitao sam ono što je premijer rekao i u potpunosti razumem njegovo stanovište. Er Srbija mora da bude uspešno preduzeće i on je tu u pravu. Ja sam platio za višak prtljaga. Sa zadovoljstvom preporučujem Er Srbiju, to je odličan avio-prevoznik, ponosan sam na osoblje i posadu, najbolji su - rekao je za “Blic” Aleksandar Karađorđević.

Čak se iz političkih krugova urgiralo da se izađe u susret prestolonasledniku, ali menadžment avio-kompanije nije hteo da popusti.

Kako saznaje „Blic“, Karađorđević je sa „Jatom“ imao dogovor i veoma često, pre transformacije u „Er Srbiju“, koristio usluge prevoza karga.

Naime, oni su sa „Jatom“ sklopili ugovor u koji je „Blic“ imao uvid i kojim im je u 2013. godini bilo omogućeno da dobiju avio-karte u vrednosti od 35.000 evra.

- Zbog tog poslovanja „Jat“ je i dospeo u situaciju u kojoj je bio pre transformacije. Pored prevoza robe, Karađorđevići su se preko Fonda Kraljevskog dvora besplatno i vozili i to zahvaljujući sklopljenim ugovorom kojim im je bilo omogućeno da dobiju besplatne avio-karte. Zauzvrat, ovaj Fond je trebalo da na svom promotivnom materijalu imaju logo srpske avio-kompanije. I pored ovih privilegija, oni su stalno tražili da im se menjaju datumi leta, i to uglavnom Atina i London, da se prtljag besplatno prebacuje princu i princezi, ali i sinu koji je dolazio iz Londona - kaže naš izvor.

Vučić: Nema džabe ni za princa

Premijer Srbije Aleksandar Vučić na gostovanju u RTS-u osvrnuo se i na kritike upućene „Er Srbiji“ zbog toga što je odbila da besplatno preveze dodatni prtljag košarkašima.

- „Er Srbija“ neće to da plati jer je odgovorna, ozbiljna, zarađuje novac i ponaša se kao preduzeće. Zato je i uspešna. Vidite kako je želja nekih da sruše „Er Srbiju“. Dolazi ovaj naš kralj, princ... šta je već - hoće da prevozi nešto besplatno. E, ne može, prijatelju - rekao je Vučić.

I Čola i Ana hteli su da lete besplatno

Na listi onih koji su hteli da ih Er Srbija besplatno vozi po svetu su i pojedini sportisti, čak i pevači i pevačice narodne i zabavne muzike.

- Privilegiju da se besplatno voze tražili su između ostalih Zdravko Čolić i Ana Ivanović. Oni su smatrali da na to imaju pravo po osnovu snimanja reklame za JAT. To im nije dozvoljeno, kao što nije ni teniseru Janku Tipsareviću. Kroz prste nije želelo da se gleda ni košarkaškoj reprezentaciji Srbije, koja je morala da plati 190.000 dinara za višak prtljaga - kaže izvor iz ER Srbije, a “Blic” nije uspeo da dobije komentar od Čolića i Ivanovićeve jer nisu odgovarali na naše pozive.

Iz ove kompanije međutim nismo mogli da dobijemo zvaničnu potvrdu naših saznanja ali je njen generalni direktor, Dane Kondić, nedavno u neformalnom razgovoru oko slučaja sa košarkašima rekao novinarima da nema privilegovanih.

- Da smo popustili košarkašima, morali bi i odbokjkašima, fudbalerima i drugim sportistima. Mi se ponašamo u skladu sa profesionalnom etikom i interesima kompanije - rekao je Kondić.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

JAT Karađorđeviće častio sa 35.000 evra godišnje

Izvor: Radio 021, 12.Sep.2015

Er Srbija prekinula je praksu koju je sa JAT-om sklopio Kraljevski dvor o besplatnoj vožnji u vrednosti od 35.000 evra godišnje...Kako saznaje Blic, Karađorđević je sa "Jatom" imao dogovor i veoma često, pre transformacije u "Er Srbiju", koristio usluge prevoza karga. Princ Aleksandar Karađorđević...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.