Neuspeo tender za prodaju Jata

Izvor: B92, 06.Nov.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neuspeo tender za prodaju Jata

Beograd -- Indeksi akcija u Beogradu vratili su se u "crveno" nakon tri uzastopna dana rasta. Belex15 je pao 0,76 odsto, na 692,32 poena, a opšti Belexline 0,87 odsto.

Promet je najmanji ove nedelje, a indeksi ponovo u padu

Promet je vredeo 69,48 miliona dinara (809.469 evra) i bio je upola manji nego dan ranije i najmanji ove sedmice. Učešće stranih investitora oslabilo je na 33 odsto u ukupnoj i više od 35 u trgovini akcijama pri čemu u kupovini akcija 20 a >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u prodaji 51 procenat.

U kontinuiranoj trgovini gotovo maksimalnih 12 procenata na vrednosti su izgubile Informatika [INFM] i Voda Vrnjci [VDAV], čija je cena pala na novi najniži nivo za godinu dana od 12.100 dinara.

Dvocifreni pad, od nepunih 11 procenata, imao je i zemunski Ikarbus [IKRB] koji je završio na 2.448 dinara, nakon što je tokom trgovine ubeležio novi dosadašnji minimum od 2.428 dinara. Dunav osiguranje [DNOS] je bilo u padu od 9,4 odsto uz solidan promet od 3,23 miliona dinara, a dva procenta manje izgubio je Velefarm [VLFR] sa samo jednom hartijom u prometu.

Dobitnike su predvodili Bambi Banat [BMBI] i Alfa plam [ALFA] sa rastom od pet procenata, dok je gotovo četiri odsto na vrednosti dobio Napred [NPRD]. Privredna banka [PRBN] je bila u plusu procenat i po, a Komercijalna [KMBN] procenat ali uz najveći danas promet na kontinuiranom segmentu od 10,86 miliona dinara.

Veći prometi ostvareni su i u trgovini akcijama AIK banke [AIKB], od 8,53 miliona dinara, Sojaproteina [SJPT], članice A Listinga, od 2,59 miliona, i Čačanske banke [CCNB], od 2,37 miliona.

Kada je o A Listingu reč, hartijama Energoprojekta [ENHL] trgovalo se za 1,35 miliona dinara dok se akcijama Tigra [TIGR], koji je dobio rok da popravi likvidnost kako bi ostao u grupi najkvalitetnijih, nije trgovalo. Akcije Metals banke [MTBN] još su pod privremenom obustavom trgovine.

Kao i dan ranije, u trgovini po metodu preovlađujuće cene investitore je privukla prioritetna akcija bez prava glasa AIK banke [AIKBPB] i ubeležen je promet od 6,83 miliona dinara uz cenu od 1.350 dinara po hartiji, tri i po odsto nižu nego u prethodnoj trgovini.
Pogledaj vesti o: JAT

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Proglašen neuspešan tender za prodaju Jat tehnike

Izvor: Kurir, 06.Nov.2008

BEOGRAD, 6. novembra 2008. (Beta) - Tender za prodaju Jat tehnike nije uspeo, jer za kupovinu 70 odsto kapitala te kompanije nije stigla nijedna ponuda, potvrdila je danas Agencija za privatizaciju. Tender za prodaju JAT tehnike raspisan je 16. juna, a rok za dostavljanje obavezujućih ponuda bio je...

Nastavak na Kurir...

Neuspešan tender za prodaju Jat tehnike

Izvor: TV Avala, 06.Nov.2008

Na tenderu za prodaju Jat tehnike nije stigla nijedna ponuda, a Agencija za privatizaciju danas treba zvanično da objavi da je tender neuspešan.

Nastavak na TV Avala...

Neuspeo tender za prodaju Jat tehnike

Izvor: RTV Pink, 06.Nov.2008

Nije bilo pristiglih ponuda za kupovinu 70 odsto kapitala kompanije. . . Agencija za privatizaciju saopštila je da nije uspeo tender za prodaju kompanije Jat tehnika . Tenderska komisija konstatovala je da do krajnjeg roka za podnošenje ponuda, 27. oktobra, nije bilo pristiglih ponuda za kupovinu...

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.