Nema zainteresovanih za Jat ervejz

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Sep.2008, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema zainteresovanih za "Jat ervejz"

BEOGRAD - Ni jedna kompanija nije otkupila tendersku dokumentaciju za aviokompaniju "Jat ervejz" preneli su mediji pozivajući se na informacije Sindikata pilota.

"Koliko smo mi saznali nije bilo zainteresovanih za otkup tenderske dokumentacije", kazao je za B92 predsednik Sindikata pilota Jat ervejza Milan Jovanović.

Kako prenosi ta >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << talevizija, ni u Agenciji za privatizaciju ni u Ministarstvu ekonomije Srbije nisu želeli da potvrde ili demantuju te navode.

Rok za podnošenje pisanog zahteva za otkup tenderske dokumentacije za privatizaciju "Jat ervejza" istekao je u petak, 26. septembra u 16.30.

Tender za "Jat ervejz" raspisan je 31. jula ove godine. Početna cena na tenderu za najmanje 51 odsto kaptitala bila je 51 milion evra.

U medijima su kao zainteresovani za kupovinu srpske aviokompanije pominjani ruski "Aeroflot", nemački "Er Berlin", "Er Island" i "Er Indija".

Ministar ekonomije Srbije Mlađan Dinkić ranije je agenciji Beta kazao da će država finansirati restrukturiranje "Jat ervejza" ako tender za prodaju te aviokompanije bude neuspešan.

"Ako ne bude zainteresovanih za kupovinu Jata neće se ići na snižavanje cene već na promenu strategije i restrukturiranje kompanije", kazao je on.

Dinkić je kazao da bi u tom slučaju država sopstvenim sredstvima restrukturirala kompaniju i kupila nove avione, a o izlasku kompanije na berzu razmišljalo bi se za nekoliko godina.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.