Najstariji živi srpski pilot danas puni 100 godina: Avram Avramović i njegovih 22.000 sati u vazduhu

Izvor: TangoSix.rs, 10.Avg.2023, 07:00

Najstariji živi srpski pilot danas puni 100 godina: Avram Avramović i njegovih 22.000 sati u vazduhu

Nekadašnji JAT-ovac i hroničar nacionalne avio-kompanije Jovo Simišić napisao je za Politiku izuzetno interesantan tekst koji možete pročitati putem linka na kraju ovog teksta.
Simišić je napisao siže života Avrama Avramovića čoveka koji je verovatno najinteresantniji živi avijatičar na ovim prostorima.
Ne samo zbog toga što mu se ime i prezime rimuju već zato što je Avram trenutno i najstariji >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << živi pilot u Srbiji, verovatno i na prostoru bivše Jugoslavije.
Na jednom od druženja sa Avramom kada mu je uručeno priznanje od strane strane Udruženja linijskih pilota / Foto: Petar Vojinović, Tango Six Kako Simišić piše, Avramović danas puni 100 godina. Rođen je 10. avgusta 1923. godine.
Nakon što je prvo kao mladi partizan lovio Naciste, Avram je leteo u ratnom vazduhoplovstvu, nacionalnoj i inostranim avio-kompanijama uz impozantne brojke i poduhvate. U svojoj letačkoj karijeri naleteo je preko 22.000 sati, od Iljušina 2 do prvog preleta Boinga 707 iz Amerike na ove prostore.
Kao nekome ko je ove godine napunio 40 godina, najfascinantniji mi je podatak da je Avramović samo u penziji proveo isto toliko.
Pročitajte ceo tekst Jove Simišića o Avramu Avramoviću i čestitajte mu rođendan.
The post Najstariji živi srpski pilot danas puni 100 godina: Avram Avramović i njegovih 22.000 sati u vazduhu appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.