Izvor: S media, 22.Avg.2012, 14:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mrkonjić: Rusi bi mogli da budu potencijalni partner Jatu

Ministar saobraćaja Srbije Milutin Mrkonjić najavio je danas da će biti započete aktivnosti na formiranju nove srpske aviokompanije.

Na pitanje novinara šta se dešava sa Jatom i da li bi Rusi mogli da budu potencijalni partneri, Mrkonjić nije isključio tu mogućnost, navodeći da se nastavljaju aktivnosti usmerena ka osnivanju nove srpske aviokompanije.

"Mi već imamo odluku prethodne vlade da se formira posebno preduzeće i mislim da ćemo >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << tim putem ići i dalje, jer za sada nekog strateškog partnera u izgledu nemamo", kazao je ministar.

On je naveo da će ovih dana biti nastavljene aktivnosti na traženju strateškog partnera nacionalnom avioprevozniku.

"Ova vlada ima prvi zadatak kroz Ministarstvo saobraćaja, tako da kažem, da skine s dnevnog reda problem Jata", rekao je Mrkonjić.

Na prvom tenderu za prodaju Jata 2008. nije bilo ponuda za prodaju 51 odsto kapitala po ceni od 51 milion evra.

Vlada Srbije je polovinom prošle godine raspisala tender za strateškog partnera za osnivanje nove aviokompanije, za koji se zainteresovala letonska kompanija "Baltik aviejšen sistems", koja je posle odustala.

Srpska aviokompanija "Jat ervejz" je prošlu godinu završila sa gubitkom od 3,2 milijarde dinara.

Jat ervjez ima flotu od 14 aviona, od cega 10 letelica tipa "boing 737-300" i cetiri "ATR 72-200".

(Tanjug/Beta)

Foto: Beta, arhiv

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.