Ministarstvo privrede ponovo objavilo poziv za prodaju JAT Tehnike

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Sep.2019, 12:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo privrede ponovo objavilo poziv za prodaju JAT Tehnike

Ministarstvo privrede Srbije ponovo je objavilo poziv za prikupljanje ponuda za javno nadmetanje za privatizaciju JAT Tehnike, preduzeća za održavanje i popravke aviona.

Početna cena na javnom nadmetanju iznosi 50 odsto procenjene tržišne vrednosti kapitala JAT Tehnike na dan 31. decembar 2018. godine u iznosu od 10,24 miliona evra, navedeno je na sajtu Ministarstva privrede.

Rok za podnošenja prijave >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je 4. oktobar, a ponude če biti otvorene 8. oktobra.

Pravo na učešće u postupku imaju domaće i strane kompanije koje kao pretežnu delatnost obavljaju održavanje i opravku vazduhoplova i to najmanje u poslednjih pet godina u kontinuitetu, da su u 2018. godini ostvarili samostalno ili na konsolidovanom nivou poslovni prihod od najmanje 40 miliona evra i da imaju kapacitet za bazno održavanje i opravku vazduhoplova na minimum 10 pozicija istovremeno i to najmanje poslednje dve godine u kontinuitetu.

Potrebno je i da poseduju sertifikate za bazno i linijsko održavanje aviona tipa Bombardier i Embraer i to najmanje poslednjih pet godina u kontinuitetu, da poseduju sertifikate za bazno i linijsko održavanje za minimum tri od četiri aviona tipa B737CL, B737NG, A320 Series i ATR 42/72 i to najmanje poslednjih pet godina u kontinuitetu, kao i da poseduju sertifikate za bazno i/ili linijsko održavanje aviona tipa B737 MAX i A320 Series NEO.

Republika Srbija U JAT Tehnici ima 95,4 odsto kapitala, Republički fond za PIO 2,7 odsto kapitala, Republički zavod za zdravstveno osiguranje nešto više od jednog procenta, a Nacionalna služba za zapošljavanje i lokalne samouprave manje od jednog procenta kapitala.

Prethodna prodaja JAT Tehnike, u julu ove godine, proglašena je neuspešnom, jer nije dostavljena nijedna prijava za učešće u javnom nadmetanju.

Početna cena za prodaju JAT Tehnike tada je iznosila je 20,5 miliona evra.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Avio-mehaničari čekaju kupca: Drugi pokušaj prodaje JAT tehnike

Izvor: Večernje novosti, 02.Sep.2019

Ministarstvo privrede raspisalo je javni poziv za privatizaciju "JAT tehnike"; U drugom pozivu početna cena 10,2 miliona evra ZA "JAT tehniku" se ponovo traži kupac. Pre samo mesec dana je prvi pokušaj proglašen neuspešnim, jer nije stigla nijedna ponuda. Ministarstvo privrede...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.