Izvor: S media, 12.Feb.2012, 00:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kostić: Kupiću „Jat" jer sam Srbin

Miodrag Kostić, vlasnik „MK grupe", objasnio je da se ulaganje ponekad isplati zarad viših ciljeva, a ne zbog dobiti i otkrio zašto mu smeta kada domaće privrednike nazivaju tajkunima.

JAT neće biti prodat tajkunima, nego privrednicima

Kostić: Spreman sam da uložim novac u novu aviokompaniju

Mišković i Kostić će novi Jat ojačati sa još tri aviona

"U Srbiji ima veliki broj domaćih privrednika sa iskustvom >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << i menadžmentom koji zna da napravi dobru kompaniju. Siguran sam da kada je u pitanju potencijalni konzorcijum od više privrednika za preuzimanje „Jata", kod većine preovlađuje patriotski osećaj, pa tek onda potencijalna zarada. Ovo tvrdim jer u Evropi trenutno postoji pet nacionalnih avio-kompanija koje su u bankrotstvu i to danas sigurno nije biznis koji donosi profit", naglasio je Kostić.

On je izjavio da je neobično to što se domaći privrednici, koji imaju pun uvid u situaciju u našoj zemlji i opet su spremni da svoj novac, čak i u vreme krize, ulože u Srbiju, da otvore nova radna mesta, doprinesu razvoju privrede i celokupnom porastu životnog standarda, uporno nazivaju tajkunima, dok su stranci sa nejasnim obećanjima „investitori".

Kostić je naglasio da „MK grupa" za sada samo razmatra mogućnost ulaska u grupu privrednika koji žele da ulože u "Jat", ali tek kada "sve karte budu na stolu", tada će odlučiti o detaljima.

(Pres s)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.