Jatov avion sa turistima poleteo iz Hurgade

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Avg.2012, 18:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jatov avion sa turistima poleteo iz Hurgade

BEOGRAD -

Avion Jata koji prevozi grupu srpskih turista iz egipatskog letovališta Hurgada, poleteo je iz tog mesta i očekuje se da će na beogradskI aerodrom "Nikola Tesla" sleteti oko 19. 25 sati, rečeno je Tanjugu u Jatu. Jat će, kako je rečeno, prevesti ukupno 137 putnika koji zbog neizmirenih obaveza agencije "Triniti travel" prema egipatskom avioprevozniku, nisu mogli da se vrate u Srbiju.

Grupa od 170 turista, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koji su posredstvom agencije "Argus" bili na letovanju u Hurgadi, poletela je prema Beogradu, pošto je otklonjen kvar na njihvom avionu, a očekuje se da će stići oko 16 sati, potvrđeno je Tanjugu u toj agenciji.

Trebalo je da se putnici vrate avionom egipatske aviokompanije, koji se pokvario, pa su bili prinuđeni da 15 sati čekaju na povratak kući.

Kako navode u "Argusu", avion je morao iz Huragade da ide za Kairo, gde je izvršena popravka, pa se potom vratio po naše putnike na aerodrom u Hurgadi.

Vlada Srbije sinoć je na vanrednoj sednici donela odluku da avion Jata odleti po putnike u Hurgadi, kojima povratak nije osiguran zbog neizmirenih obaveza turističke agencije Triniti, i za to izdvojila potrebna sredstva i zadužila Ministarstvo spoljnih poslova da organizuje povratak državljana Srbije iz Egipta.

Avion Jata za Egipat trebalo je da poleti sinoć 30 minuta posle ponoći i bilo je planirano da se u Beogradu vrati oko 8.15 sati ujutru.

U međuvremenu lišen je slobode vlasnik agencije "Triniti' pod sumnjom da je, kako je Tanjugu izjavio premijer i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja tako što je deo novca od uplaćenih turističkih arnžmana zadržavao za sebe.

"Osumnjičeni je, iskorišćavajući svoj službeni položaj prilikom organizacije turističkih aranžmana a deo novca koji su putnici uplaćivali za putovanja, u iznosima od 50.000 do 150.000 dinara, prisvajao za sebe", rekao je Dačić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.