Jat-u vetar u krila sa 10 miliona dinara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Feb.2009, 22:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jat-u vetar u krila sa 10 miliona dinara

BEOGRAD - Vlada Srbije donela je danas odluku o pozajmici od 10 miliona evra Jat ervejzu da bi toj aviokompaniji omogućila normalno poslovanje.

Potpredsednik Vlade i ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić objasnio je da od te sume pet miliona evra predstavljaju investicije, koje podrazumevaju i remont aviona, a ostatak je namenjen finansiranju socijalnog programa kojim je predviđena isplata otpremnina za dobrovoljni odlazak radnika iz Jat-a u iznosu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << od 300 evra po godini staža.

Pozajmicu Vladi Srbije Jat treba da vrati do kraja ove godine, a zalog da će ona biti vraćena je imovina te kompanije, dodao je on.

Dinkić je rekao da će kada izmiri taj dug Vlada Srbije dati garancije Jatu za nabavku četiri aviona na lizing.

Prema njegovim rečima, ako Jat ne vrati pozajmicu do kraja godine imovina kompanije će biti prodata, a budžet namiren, jer se pozajmica daje iz budžeta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.