Jat staje na noge

Izvor: Press, 15.Jul.2013, 13:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jat staje na noge

Radna grupa vodi taj proces i traži diskreciju, ali strateški partner je izabran - dobar je, saradnja je izvanredna i letovi će vrlo brzo biti pojačani, rekao je Mrkonjić prilikom obilaska Jata i aerodroma Nikola Tesla.

Svi avioni Jata su bezbedni, novac je tu, a jedino postoje problemi sa Jat keteringom, čiji je račun u blokadi, rekao je Mrkonjić navodeći da će i to biti rešeno za dan ili dva.

Direktor >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Jat tehnike Srđan Mišković je izjavio da je to preduzeće potpuno usvojilo novu tehnologiju za održavanje aviona Erbas i ATR nove generacije, kao i da je za to dobijen sertifikat.

Prema rečima generalnog direktora aerodroma Velimir Radosavljević, podnet je izveštaj o proširenju platforme za parkiranje aviona i novi aviomostovi stići će na aerodrom u avgustu.

Novi aviomostovi će biti postavljeni oko 20. septembra, a biće ugrađen i najnoviji uređaj za parkiranje aviona, rekao je on ističući da je završena prva faza rekonstrukcije rulne staze A i sada je objavljen tender za rekonstrukciju cele staze.

Pomoćnik ministra za vazdušni saobraćaj Milutin Popović je rekao da su skoro svi Jatovi avioni, kojih je trenutno 12, sada u funkciji.

On je najavio da će od sledeće nedelje nacionalna kompanija imati 15 aviona, dodajući da više neće biti nikakvih kašnjenja niti problema sa redom letenja.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.