Jat-privredna avijacija u vlasništvu države

Izvor: RTS, 24.Dec.2009, 18:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Jat-privredna avijacija" u vlasništvu države

U okviru nadležnosti Ministarstva životne sredine i prostornog planiranja ubuduće će biti i "Jat - Privredna avijacija" koja je do sada bila posebna organizaciona jedinica u okviru "Jat ervejza".

"Jat - Privredna avijacija", koja je do sada bila posebna organizaciona jedinica u okviru "Jat ervejza", izdvojena je iz sastava nacionalnog avioprevoznika i prešla u >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << vlasništvo države.

Kako je saopšteno iz "JATA" ubuduće će "Jat - Privredna avijacija" biti u nadležnosti Ministarstva životne sredine i prostornog planiranja.

Ugovor o prenosu osnivačkih prava potpisali su u Vladi Srbije ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić i generalni direktor "Jat ervejza" Srđan Radovanović, navedeno je u saopštenju.

Kako je saopšteno, to je "nastavak odlučnih reformskih mera predviđenih planom za dalje poslovanje 'Jat ervejza', koji je dostavljen Vladi Srbije".

U okviru mera za konsolidaciju nacionalnog avioprevoznika neophodnih za proces pronalaženja strateškog partnera i privatizaciju, "Jat" mora da odvoji sve organizacione jedinice koje predstavljaju sporedne delatnosti i već dugo ne doprinose profitu već, naprotiv, gubicima, rekao je Radovanović.

Radovanović je dodao da je planom daljeg poslovanja predviđeno izdvajanje i drugih jedinica koje nisu u službi osnovne delatnosti, kao što su Vazduhoplovni medicinski centar i Pilotska akademija iz Vršca, koji bi trebalo da budu uključeni u zdravstveni, odnosno obrazovni sistem Srbije.

Predlog mera za dalje poslovanje nacionalnog avioprevoznika koji je dostavljen Vladi Srbije u septembru, nastao je na osnovu najvažnijih pokazatelja poslovanja za prethodni period i analize stanja na globalnom i lokalnom tržištu.

Njime su definisane osnovne smernice u poslovanju, konkretne mere za povećanje prihoda i smanjenje rashoda, pitanje obnavljanja flote, privlačenja novih putnika, poboljšanja kadrovske strukture i druge mere za unapređivanje poslovanja, saopštio je "Jat".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.