Izvor: B92, 03.Jun.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jat ponovo leti za Hrvatsku

Beograd -- Aviokompanija Jat ervejz dobila je dozvolu civilnih vazduhoplovnih vlasti Hrvatske za letove na liniji Beograd-Pula, nezvanično saznaje agencija Beta.

Uspostavljanjem linije od Beograda do Pule obnavlja se aviosaobraćaj između Srbije i Hrvatske, prekinut ratnim sukobima u vreme raspada Jugoslavije početkom 1990-ih godina. Prvi avion na liniji od Beograda do Pule poleteće 3. jula, a Jat ervejz planirana >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << do 31. jula po dva leta sedmično - četvrtkom i nedeljom, saznaje Beta.

Prodaja karata počeće sutra.

Prvobitno je bilo planirano da avioni do Pule počnu da lete 19. juna, ali je pokretanje linije odloženo zbog kašnjenja u dobijanju dozvole.

Srbija i Hrvatska nemaju međudržavni sporazum o aviosaobraćaju, ali je obavljanje letova moguće na osnovu specijalnih dozvola.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.