Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jan.2009, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Jat ponovo dobija krila"

VRŠAC - Državni sekretar Ministarstva za infrastrukturu Miodrag Miljković izjavio je večeras u Vršcu da će se "Jat ervejz", zahvaljujući merama Vlade Srbije, oporaviti i "ponovo visoko poleteti".

Srbija mora da ima svog avio-prevoznika i vlada je odlučna da izvrši poslovnu konsolidaciju "Jata", naglasio je Miljković na javnoj tribini, na kojoj su predstavljeni prioriteti tog ministarstva.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Miljković je istakao da su donete mere koje će ove godine smanjiti troškove "Jata" za 10 miliona evra. Zahvaljujući linearnom smanjenju zarada, uštedeće se 100.000 evra mesečno, a prelaskom na zimski red letenja dodatnih 700.000 evra.

Pored toga, smanjen je i broj "Jatovih" predstavništava u svetu, sa 49 na 27, a smanjenje će, prema rečima Miljkovića, biti nastavljeno.

On je naglasio da neće biti otpuštanja radnika, već da će zaposleni moći samo dobrovoljno da odu, uz socijalni program, koji će definisati vlada i koji predviđa isplatu 5,4 miliona evra.

Miljković je najavio i revidiranje postojećeg ugovora sa "Jat tehnikom", istakavši da će novi ugovor omogućiti uštedu od 500.000 evra mesečno.

Priprema flote za narednu sezonu koštaće četiri miliona evra. Deo postojeće biće iznajmljivan trećim licima, dok će "Jat" iznajmljivati modernije avione za prevoz naših putnika.

"Ako 'Jat ervejz' dobije podršku i pomoć za te mere, i ako vlada istraje u želji za stabilnom nacionalnom kompanijom, 'Jat' će ponovo visoko da leti", zaključio je Miljković.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.