„Jat“ otkazao dva leta za Dubrovnik

Izvor: Blic, 09.Jul.2009, 06:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Jat“ otkazao dva leta za Dubrovnik

Jat ervejz” je juče otkazao letove za Dubrovnik koji su bili planirani za danas i za ponedeljak, jer nije dobio dozvolu od hrvatskih vazduhoplovnih vlasti. Kako „Blic” saznaje, hrvatska strana uslovljava davanje dozvola sastankom između dva ministarstva infrastrukture, pa dozvole treba očekivati tek po završetku razgovora.

Kako je sastanak između ministarstava infrastrukture Srbije i Hrvatske zakazan tek za ponedeljak 13. jul, teško da će „>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << href="http://www.vesti.rs/JAT/" class="contenturl">Jat” pre toga moći da leti do Dubrovnika. „Jat” je inače već obustavio prodaju karata za ovu destinaciju, a očekuju da će ona ponovo početi krajem jula. Zbog novonastalog problema danas će prevoziti putnike redovnim linijama do Tivta, a odatle autobusom do Dubrovnika. Putnicima kojima ovakva alternativa ne odgovara biće vraćen novac.

- U ponedeljak kreću razgovori između dva ministarstva, pa se nadamo da ćemo nakon toga dobiti dozvole do kraja avgusta. Tek kada u pisanoj formi dobijemo potvrdu da imamo dozvole počećemo s prodajom karata - objašnjavaju u „Jatu”.

Kako je ranije najavljeno, predstavnici Ministarstva za infrastrukturu bi 13. i 14. jula trebalo da se sastanu sa hrvatskim ambasadorom i predstavnicima Ministarstva mora, saobraćaja i infrastrukture Hrvatske kako bi se dogovorili o dozvolama „Jat ervejza” za letove do Dubrovnika. Na sastanku bi trebalo da učestvuju i ekspertski timovi koji koji će razgovarati ne samo na temu avio-saobraćaja, već i železničkog, putnog i rečnog saobraćaja. Iako su tokom prethodnih dana nadležni tvrdili da će „Jat” dobiti dozvolu za današnji let, zbog čvrstog stava Hrvatske naša kom­panija definitivno neće sleteti na Aerodrom „Čilipi” dok se ministarstva ne dogovore.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.