„Jat“ ne leti do daljeg

Izvor: Glas javnosti, 01.Okt.2009, 06:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Jat“ ne leti do daljeg

BEOGRAD - Kada će poleteti avioni „Jata“, još se ne zna jer „Jat tehnika“ neće servisirati letelice dok ne naplati dug od 110 miliona dinara. Dok rukovodstvo „Jata“ i resorni ministar infrastrukture Milutin Mrkonjić sikću na „Jat tehniku“ zbog „neodgovornog ponašanja“, a menadžment i sindikati u „Jat tehnici“ objašnjavaju da nemaju nameru da prekinu obustavu >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << rada dok ne vide pare, ispaštaju putnici koji se već dva dana maltretiraju.

Milutin Mrkonjić, ministar za infrastrukturu, naglasio je da štrajk „Jat tehnike“ nije fer, ali je istakao da država ništa neće rešavati pritiskom.

Procedura za putnike

Prema standardnim procedurama svetskih avio-kompanija, „Jat ervejz“ će, kako je saopštio, omogućiti prebacivanje putnika na sledeći let „Jat ervejza“ ili će putnik, ukoliko to ne bude moguće, moći da bira da li će otputovati nekom drugom kompanijom sa kojom „Jat ervejz“ ima ugovore ili će mu biti vraćen novac. Putnici koji su čekirani, odnosno predali svoj prtljag, a koji su u tranzitu, dobiće hotelski smeštaj, što je više od onoga na šta je „Jat ervejz“ obavezan, dok lokalnim putnicima i putnicima koji nisu čekirani, „Jat ervejz“, nažalost, nije u mogućnosti da pokrije troškove smeštaja u hotelu, obroka i prevoza između aerodroma i hotela.

"Plata im kasni mesec dana i krenuli su u štrajk. A da ne pričam o tome što oni nemaju male plate da bi se ovako ponašali - rekao je Mrkonjić i dodao da rukovodstva moraju sama da reše probleme i da ne vidi razlog što bi se država mešala"- Činjenica da je „Jat tehnika“ stekla monopolistički položaj dovodi do toga da je „Jat ervejz“ stalno izložen ucenama i različitim neostvarljivim zahtevima iz ovog preduzeća.

Jel' ovaj Mrkonjic na drogama ili je covek jednostavno blesav??! Sta je sa njegovom platom, koju i ovako i onako ne zasluzuje. Da li NJEGOVA palta kasni? Kakv monopol? Da cujemo sta gospodin ministar ima da izjavi u vezi drzavnog monopla u Telekomu, EPS-u, i slicnim kompanijama koji nemilice gule sopstveni narod jer prosto nema konkurencije i drugih opcija! Koja jos kompanija, osim srbijanskog Telekoma, moze da se pohvali "porastom profita" od skoro 300% dok kvalitet usluga sistematski opada?!

Lepo su to smislili nasi "drzavnici": Ko hoce svoje pare, nece da radi za dzabe - taj je NEODGOVORAN!

Da je vise takvih firmi, koje drzavi mogu bez ustezanja da saspu u brk, ne bismo bili u situaciji u kojoj smo sada!

Kakve mi sve budale nemamo na vlasti ...

Dobili ste vlast za osvajanje Evrope.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.