Jat menja ime u Er Serbija?

Izvor: B92, 26.Maj.2009, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jat menja ime u "Er Serbija"?

Beograd -- Menadžment nacionalnog avio-prevoznika "Jat ervejza" doneo je odluku da se promeni i naziv kompanije, pišu Novosti.

Ime "Jat ervejz" će najverovatnije biti zamenjeno sa "Er Serbija", "Serbija erlajns" ili "Serbija ervejz", piše list i navodi da će istovremeno ići i nabavka nove flote, podmlađivanje svih struktura zaposlenih, a posebno stjuardesa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i stjuarda.

Prema rečima v. d. generalnog direktora Jata Saše Vlaisavljevića, veliki je pritisak javnosti i putnika da se u naziv nacionalnog avio-prevoznika uvrsti ime naše zemlje. Dogovoreno je da se naziv kompanije promeni dolaskom prvih novih aviona, koji se očekuju u proleće naredne godine. Takođe, svaka nova letelica nosiće ime jednog grada u Srbiji.

Procena je da će novi identitet koštati Jat oko 250 hiljada evra, ali, kažu u nacionalnoj avio-kompaniji, to je neminovnost koju je menadžment odlagao. Sadašnji vizuelni identitet Jata, koji je „koštao" oko pola miliona evra, datira iz 2003. godine.

Novosti pišu i da bi predtavnici Jata trebalo da počnu pregovore u vezi sa nabavkom nove flote. Za početak u planu je zamena tri stara aviona tipa ATR novim, tišim, bržim i ekonomičnijim avionima tipa „ATR 72-500". Inače, od ponedeljka je u saobraćaju i prvi kompletno obnovljen avion „boing 737-300" sa potpuno novim enterijerom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.