Jat ervejz za sutra nema avionskih karata

Izvor: Blic, Srna, 18.Dec.2009, 20:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Jat ervejz" za sutra nema avionskih karata

U avionima "Jat ervejza" sutra, prvog dana bezviznog režima za građane Srbije, neće biti nijednog slobodnog mesta na letovima za evropske zemlje.



Portparol kompanije Mirjana Dragović rekla je da slobodnih mesta nema, jer je u akciji "Jat ervejza", koja je trajala od 1. decembra do 12. januara, po promotivnoj ceni od 19 evra prodato 5.700 karata za letove za šengenske destinacije.

Ona je istakla da su najprodavanije karte bile za Frankfurt, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Pariz, Rim, Atinu i Beč, a zbog izuzetno velikog interesovanja uvedene su i karte po promotivnoj ceni za Geteborg i Larnaku.

U "Železnicama Srbije" su saopštili da spremno dočekuju viznu liberalizaciju i povećan broj putnika, te da u međunarodnim vozovima ima mesta.

U saopštenju iz ovog preduzeća podsećaju da su inter-reil vozne karte najpopularnije među mladima, jer omogućavaju da se u određenom vremenskom periodu koristi neograničeni broj putovanja evropskim prugama. Pored toga, tražene su i povlastice reil-plus, reil plus Evro 26, siti star, Balkanfleksipas, Minhen specijal, Beč specijal.

Zahvaljujući tim povlasticama povratna karta drugog razreda do Budimpešte košta 26 evra, do Praga oko 155 evra, Minhena oko 142 evra, Beča 70 evra, a Venecije 108 evra.

Cena povratne karte do Ciriha je oko 239 evra, Soluna oko 68 evra, Istanbula oko 97 evra, Sofije oko 41 evra, Kijeva 121 evro, Bukurešta 48 evra, Moskve oko 180 evra, a do Bratislave oko 85 evra.

Srbija je direktnim železničkim vezama povezana sa svim najznačajnijim evropskim turističkim, saobraćajnim, ekonomskim i kulturnim metropolama - Minhenom, Budimpeštom, Bečom, Cirihom, Pragom, Solunom, Kijevom, Moskvom, Sofijom, Istanbulom, Venecijom i Bukureštom, kao i sa Zagrebom, Ljubljanom, Skopljem, Sarajevom i Podgoricom.

Za putnike koji putuju sopstvenim prevoznim sredstvom obavezni su zeleni karton i potvrda o tehničkoj ispravnosti vozila.

Vladimir Petronijević, savetnik zamenika premijera Srbije Božidara Đelića zadužen za viznu liberalizaciju je istakao da ukidanje viza neće značiti i ukidanje standardne granične kontrole, pa građani trebaju da znaju kuda i zašto su se uputili, te koliko će dana ostati.

"Istovremeno je potrebno da građani poseduju od 40 do 70 evra za svaki dan boravka, da imaju zdravstveno-putno osiguranje, pre svega zbog svoje lične sigurnosti. Vrlo je važno naglasiti da se vizna liberalizacija odnosi na takozvane kratkoročne vize `tipa C,` koje sada građanima omogućavaju da u zemljama šengenskog sporazuma borave 90 dana", rekao je Petronijević.

On je podsetio da će bez vize granični prelaz posle ponoći moći da prođu samo građani koji imaju biometrijske pasoše.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

“Jat ervejz” za sutra nema avionskih karata

Izvor: Capital.ba, 18.Dec.2009

BEOGRAD, U avionima 'Jat Ervejza' sutra, prvog dana bezviznog režima za građane Srbije, neće biti nijedno slobodno mjesto na letovima za evropske zemlje. Portparol ove kompanije Mirjana Dragović rekla je da slobodnih mjesta nema, jer je u akciji 'Jat Ervejza', koja je trajala od 1. decembra do 12....

Nastavak na Capital.ba...

Srbija: Prvog dana bezviznog režima popunjeni svi letovi za evropske zemlje

Izvor: Cafe.ba, 19.Dec.2009, 13:45

U avionima Jat Airways sutra, prvog dana bezviznog režima za građane Srbije, neće biti nijedno slobodno mjesto na letovima za evropske zemlje.

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.