Jat: Ne pregovaramo sa Boingom

Izvor: B92, 15.Okt.2009, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Jat": Ne pregovaramo sa "Boingom"

Beograd -- "Jat ervejz" ne vodi tajne pregovore o kupovini ili lizingu aviona američkog "Boinga", rečeno je agenciji Beta u srpskoj aviokompaniji.

Kako navode, sa predstavnicma "Siti banke", čiji je kompanija "Boing" jedan od kijenata, razgovaralo se o različitim vidovima saradnje. "Sasvim je prirodno da predstavnici Boinga' ponovo posete Jat' čiju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << flotu čini 16 aviona, od kojih su 11 vazduhoplovi 'boing 737'", ističu u državnoj aviokompaniji.

Kako je ponovljeno, američka "Siti banka” je na sastanku sa predstavicima "Jat ervejza” pregovarala o kreditiranju te kompanije.

Predstavnici "Siti banke” posetili su "Jat” i time, kako je 13. oktobra rečeno agenciji Beta, potvrdili da tu kompaniju vide kao potencijalnog klijenta, pogotovo posle potvrda iz Vlade Srbije da će pomoći stabilizaciji nacionalnog avioprevoznika.

Beogradski dnevnik "Danas” je u današnjem broju objavio da Jat "ubrzano i u tajnosti" radi na obnovi flote u narednoj godini, o čemu je, kako se navodi, bilo reči na sastanku sa predstavnicima "Siti banke” i "Boinga” čija bi delegacija u narednih desetak dana ponovo trebalo da dođe u Beograd.

Kako navodi taj list, "Jat” namerava da nove letelice najverovatnije nabavi na lizing preko "Siti banke” odnosno da ih iznajmi, pri čemu bi bila ostavljena i mogućnost njihovog otkupa.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jat negira da pregovara o kupovini ili lizingu aviona Boeinga

Izvor: EMportal, 15.Okt.2009

Jat Airways ne vodi tajne pregovore o kupovini ili lizingu aviona američkog Boeing, rečeno u Jatu.

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.