JAT se izvinjava zbog kašnjenja

Izvor: RTS, 21.Maj.2013, 20:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JAT se izvinjava zbog kašnjenja

Let iz Amsterdama za Beograd, koji je kasnio čitav dan, odložen zbog tehničkih problema na letelici, saopštio JAT uz izvinjenje putnicima. U JAT-u kažu da su poštovali sve procedure evropskih vazduhoplovnih vlasti i da od njih nije zavisilo kada će avion poleteti.

Više od 20 putnika iz Srbije čekalo je 24 sata na aerodromu u Amsterdamu let za Beograd. Po sletanju na aerodrom Nikola Tesla, rekli su da je let nekoliko puta odlagan, da bi im tek u dva sata posle >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ponoći rekli da tog dana neće poleteti za Beograd. U JAT-u kažu da je let odložen zbog tehničkih problema i izvinjavaju se putnicima zbog kašnjenja.

Umesto da slete u pola 12 juče, putnici iz Amsterdama na aerdrom Nikola Tesla stigli su tek danas u 14 časova. Putnici, umorni i ljuti, prepričavaju jučerašnji dan na aerodromu Shipol.

"Odlagali su na svakih sat vremena, nisu davali informacije, morali smo mi da jurimo ljude po aerodromu, ko ludaci neki, pošto nismo mogli da dođemo do nekog ko bi nam rekao išta", priča putnica Jelena Kaplanović.

U jednom trenutku, kažu, obavešteni su da je odlepljena traka na prtljažnim vratima i da će kvar ubrzo biti poprvaljen. Nada da će ipak poleteti za Beograd trajala je do ponoći.

"Mi smo došli u pola 12 na čekiranje, nikoga nije bilo, na gejtu nikloga, samo putnici, mi smo čekali još jedno pola sata, otišli ponovo po predstavnike KLM-a ljudi u čudu, ne znaju ni šta mi tu radimo", priča putnica Vesna Erdeljan.

Posle više od dvanaest sati čekanja, obezbeđenje aerodroma obavestilo ih je da je let odložen za ujutru. U isto vreme, porodice i prijatelji su na aerodromu Nikola Tesla, kako kažu, kampovali.

JAT se putnicima izvinjava, objašnjavaju da su poštovali sve procedure evropskih vazduhoplovnih vlasti i da nije od njih zavisilo kada će avion poleteti.

"JAT je u ovom slučaju poštovao sve procedure evropskih vazduhoplovnih vlasti, a razlog odlaganja leta je tehnički problem na letelici na kojem je radila ovlašćena tehnička služba na aerodromu u Amsterdamu. Posle uspešno obavljenog jučerašnjeg leta JU 262 iz Beograda za Amsterdam, nakon sletanja u 12 sati i pregleda letelice, ustanovljen je problem na prtljažnim vratima", navodi se u saopštenju JAT-a.

U JAT-u objašnjavaju da je jutrošnje kašnjenje od još dva sata posledica obaveznog testiranja i provere ispravnosti aviona, koju je, ponovo, kako kažu, obavila ovlašćena tehnička služba.
Pogledaj vesti o: JAT

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.