JAT poklonio računare mladim matematičarima

Izvor: Blic, 26.Jan.2011, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JAT poklonio računare mladim matematičarima

Učenicima Matematičke gimnazije iz Beograda koji su na 7. Međunarodnoj juniorskoj olimpijadi održanoj u Abuji, u Nigeriji, osvojili četiri medalje kompanija JAT Ervejz poklonila je danas četiri kompjutera.

Direktor letačke operative Vladimir Banjac rekao je da su kompjuteri koje JAT ovom prilikom dodeljuje najuspešnijim učenicima samo početak saradnje ove kompanije sa Matematičkom gimnazijom, ali i drugim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << školama u Srbiji.

Banjac je rekao da je cilj JAT Ervejza da u buduće stipendira sve talentovane učenike i drugih gimnazija koji pokažu uspeh na poljima nauke.

Direktor Matematičke gimnazije Srđan Ognjanović je kazao da je izuzetno ponosan na uspeh svojih učenika i da su ove četiri medalje samo još jedan od uspeha koje ova škola već generacijama beleži na nacionalnim i međunarodnim takmičenjima.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.