Izvor: Luftika.rs, 17.Feb.2020, 12:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JAT-a više nema, ali priča o dečaku koji se rodio na letu od Jugoslavije do Australije živi zauvek

Avionski let između Jugoslavije i Australije 1978. godine ispisao je jednu od najlepših i najneuobičajenih visinskih priča.
Makedonka Marija Todeva upravo je na pomenutom letu, 13. februara 1978. godine, na svet donela dečaka.
Mariju su porodili članovi posade, makaze kojima su presekli pupčanu vrpcu dezinfikovali su viskijem, a dečak je dobio ime Jatko.
I verovatno je ostao jedini Jatko na svetu.
Jatkova mama imala je 18 godina, a letela je u osmom mesecu trudnoće >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << iz Beograda preko Singapura za Sidnej. Tamo ju je čekao suprug Stojan, koji je nekoliko meseci ranije otišao u Australiju u potrazi za boljim životom. Porodila se dva sata pre sletanja, na 8.000 metara, podseća Telegraf.
Avion je poleteo sa 106 putnika, a sleteo sa 107. Jatko je dobio doživotnu avio-kartu, ali je nije iskorstio.
Još uvek…
Priče srpskih mama izvređanih, šikaniranih i poniženih u porodilištima

Pogledaj vesti o: JAT

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.