Đuričin: Stoprocentno vlasništvo države u Er Srbiji izuzetno pozitivna vest

Izvor: B92, 13.Nov.2023, 15:45

Đuričin: Stoprocentno vlasništvo države u Er Srbiji izuzetno pozitivna vest

Profesor Ekonomskog fakulteta Dragan Đuričin izjavio je da je stoprocentno vlasništvo države u Er Srbiji izuzetno pozitivna vest.

"Poznato je da državu čine himna, zastava, ustav i nacionalna avio-kompanija. Srbija je imala velike probleme do 2014. godine sa tadašnjim JAT-om. Onda je u sklopu mera fiskalne konsolidacije i generalnog popravljanja slike Srbije u svetu došlo do transakcije sa Etihadom", rekao je Đuričin >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za Tanjug.

Dodao je da je strateška saradnja sa Etihadom bila dobar potez, jer je podigla nivo aktivnosti Er Srbije, kao i broj aviona u floti.

Na pitanje zbog čega je u ovom momentu došlo do kompletnog preuzimanja vlasništva nad Er Srbijom, Đuričin je rekao da je to opredeljno interesima Srbije i interesima njenog strateškog partnera koji je davao avione na lizing.

"To pokazuje snagu Srbije i njene finansijske mogućnosti da preuzme stoprocentno vlasništvo, sa kojim može posle toga da pravi nove vrste strategijskih alijansi sa novim kompanijama", ocenio je Đuričin.

Komentarišući najavu ministra finansija Siniše Malog o nabavci novih aviona i otvaranju novih avio linija, Đuričin je naveo da je to najavljeno u funkciji širenja biznisa i veće profitabilnosti.

"Biznis koji je zdrav raste po održivoj stopi, nabavka aviona je u funkciji širenja biznisa i veće profitabilnosti biznisa.To je pozitivna stvar. Trendovi u avijaciji su pozitivni u poslednje vreme, tako da se Srbija priključuje tim trendovima na najbolji način", zaključio je Đuričin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.