Dinkić sutra na potpisivanju ugovora sa Etihadom

Izvor: Blic, 31.Jul.2013, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić sutra na potpisivanju ugovora sa Etihadom

Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić prisustvovaće sutra u Beogradu potpisivanju Sporazuma o strateškom partnerstvu Jat ervejza i Etihad ervejza iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, saopštilo je danas to ministarstvo.

Ugovor između dve kompanije u ime Vlade Srbije potpisaće prvi potredsednik vlade Aleksandar Vučić, a potpisivanju će prisustvovati i tim iz Ministarstva finansija i privrede koji je radio na realizaciji tog projekta, piše u saopštenju Ministarstva >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << finansije i privrede.

Aleksandar Vučić izjavio je danas da će nova avio-kompanija "Er Srbija" do kraja godine učiniti Srbiju liderom u regionu, a ta kompanija postati najmoćnija u radijusu zemalja sa gotovo 100 miliona stanovnika.

Vučić je kritikovao što se u Srbiji ni dobre stvari ne prihvataju i kao primer naveo to što su se pojedinci bunili protiv toga što će strani menadžment biti u toj kompaniji.

- Ja sam srećan što neće biti partijskih kadrova, pisara i sekretarica, pa da primaju plate koje neko mora da im da. Prvi put ćemo imati firmu koja neće uzimati milione od države već plaćati poreze, zarađivati i biti najjača u Srbiji - rekao je Vučić.

Vučić je naveo i da će "Er Srbija" imati 10 novih aviona.

Er Srbija će do kraja godine dobiti 10 erbas aviona, rekao je ranije Tanjugu pomoćnik ministra za vazdušni saobraćaj, Milutin Popović.

Predviđeno je da Etihad uloži 100 miliona dolara u zajedničku kompaniju, a toliko će investirati i država Srbija, rekao je Popović.

"Taj aranžman obuhvata Jat, Suport i Jat ketering", kazao je Popović.

Zajednička kompanija, koja će imati tri menadžera iz Etihada, odmah će uzeti na lizing dva erbasa 319 i ugovoreno je, kako je rekao, još osam do kraja godine.

Vršilac dužnosti generalnog direktora Jat ervejza, Velibor Vukašinović, izjavio je da se ubrzano prave analize o broju potrebnih radnika i da će iz Jata otići između 300 i 500 zaposlenih uz socijalni program i da bi trebalo da dobiju 300 evra po godini staža.

Prema njegovim rečima, trebalo bi zaposliti još oko 100 pilota i toliko stujuardesa, s obzirom da će Jat dobiti 10 erbasova do kraja godine, što će značajno povećati obim aviosaobaćaja.

Jedan broj pilota će morati da ide na obuku za upravljanje erbasovima, i već je, kako je rekao, odabrano prvih 20 polaznika.

"Imaćemo 14 novih destinacija i letećemo na ukupno 41 destinaciju, tako da ćemo udvostručiti ili utrostručiti broj letova", rekao je Vukašinović.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić ovlašćen za potpisivanje ugovora sa Etihadom

Izvor: Akter, 31.Jul.2013

Vlada Srbije ovlastila je prvog vicepremijera, Aleksandra Vučića, da potpiše ugovor o strateškom partnerstvu Jat ervejza sa aviokompanijom Etihad

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.