Bez hrane u avionima Jata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jan.2010, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez hrane u avionima Jata

BEOGRAD - Jat ketering obustavio je danas isporuku obroka Jat ervejzu, zbog duga te aviokompanije u iznosu od 41 milion dinara, izjavila je predsednica sindikata Jat keteringa Biljana Slavujević.

Ona je agenciji Beta rekla da su isporuke obustavljene danas u 12.00 i najavila da će to trajati dok Jat ervejz ne plati dugove.

"Zbog tih dugovanja blokiran je rad Jat keteringa i bili smo prinuđeni da obustavimo isporuke, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << jer nemamo novca za nabavku sirovina", rekla je Slavujević.

Prema njenim rečima, ta kompanija 80 odsto poslova obavlja za Jat ervejz.

Jat ervejz je danas saopštio da će putnicima, koji su zbog obustave rada Jat keteringa ostali bez sendviča u avionu, uz račun i isečak bording karte nadoknadi trošak za ishranu u iznosu do 200 dinara.

Navodi se da će Jat ervejz za povratak aviona iz inostranstva u Beograd obezbediti punu uslugu, a najkasnije do sutra očekuje da će pronaći trajno rešenje.

Vlasnik Jat keteringa je Vlada Srbije, a iz Jat ervezja izdvojen je 2005. godine. Kako se navodi na sajtu te kompanije, zapošljava 200 radnika i obezbeđuje proizvodnju od 12.000 do 14.000 obroka dnevno.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.