Izvor: Blic, 11.Feb.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Besplatne akcije: Akcije „JAT“-a

1.Pre dva dana sam dobio nezvaničnu informaciju da je za radnike i bivše zaposlene u javnim firmama prijavljivanje za akcije do 31. marta. 2008. i da je to objavljeno u „Službenom glasniku RS". Pošto sam ja penzioner „Jugopetrola", a nalazim se u inostranstvu, turistički, i vraćam se upravo 31. marta 2008. godine, molim vas da mi odgovorite da li je to tačno.

Ranko Mandić

- To je tačno. Treba da pomerite datum povratka kako biste stigli da se prijavite za >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << besplatne akcije u vašem preduzeću. Vodite računa o potrebnom vremenu za pribavljanje dokumenata koji su vam potrebni za prijavu. Lična karta, fotokopija lične karte, uverenje o državljanstvu, fotokopija radne knjižice overena od strane Fonda PIO (ili opštine ili suda) i potvrda o ostvarenim godinama staža u preduzeću i njegovim pravnim prethodnicima koju u vašem slučaju (penzioner) izdaje Fond PIO.

2.Posedujem dve akcije u Železničkoj zadruzi, koja je još u stečaju. Radnik sam „Jat Airwaysa". Da li imam pravo na akcije po osnovu rada u javnom preduzeću „Jat Airways"?

Miloš Erceg

- S obzirom na to da niste naveli po kom osnovu ste stekli dve akcije nismo u mogućnosti da vam precizno odgovorimo na postavljeno pitanje. Ukoliko stečene akcije nisu bile besplatne, imate pravo kao zaposleni da se prijavite za sticanje besplatnih akcija u „Jatu".

3.Moj otac je bio penzioner „Jata" i majka je sada korisnik njegove penzije. Da li ona ima pravo na akcije „Jata"?

Ljiljana Marković

- Vaša majka nije ostvarila radni staž u „Jatu", te nema pravo na besplatne akcije kao zaposleni u „Jatu", već samo kao građanin može ostvariti pravo na besplatne akcije svih šest preduzeća ukoliko ispunjava zakonom propisane uslove.

Sva vaša pitanja možete slati poštom na adresu: „Blic", Kraljice Marije broj 1, Beograd, sa naznakom „besplatne akcije" ili na mejl redakcija@blic.co.yu sa istom naznakom.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.