Beogradski aerodrom radi punim kapacitetom

Izvor: Studio B, 19.Nov.2011, 11:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beogradski aerodrom radi punim kapacitetom

Uprkos izuzetno smanjenoj vidljivosti, beogradski aerodrom "Nikola Tesla" radi punim kapacitetom, rečeno je na aerodromu. Meteorolozi upozoravaju da će magle biti do kraja meseca.

Letovi "Jat ervejza" koji su bili izmenjeni zbog magle, normalizovani su, kaže izvršni direktor za saobraćaj nacionalne aviokompanije Milan Koridić.

Zbog guste magle je jutros otkazan samo let za Atinu, kaže Kordić, navodeći da ne očekuje da će tokom dana biti izmena, niti >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << da će morati kao juče da Jatovi avioni sleću u Niš, umesto na beogradski aerodrom.

Prema njegovim rečima, juče je osam aviona sletelo na niški aerodrom, pet velikih Boinga i tri ATR-a, i Jat je organizovao autobuski prevoz.

On je dodao da kod aviona sve zavisi od uređaja u letilicama i da aerodrom "Nikola Tesla" u Beogradu ima najsavremeniji sistem za smanjenu vidljivost. Kako je objašnjeno, saobraćaj se neometano obavlja kod svih letilica koje imaju uređaje za let u uslovima magle, odnosno za prepoznavanje signala za sletanje i poletanje.

Magla na putevima u Srbiji

Javno preduzeće "Putevi Srbije" pozvalo je vozače da budu oprezni u saobaćaju zbog guste magle i smanjene vidljivosti na putevima u Srbiji.

Guste magle najviše ima u Vojvodini, zapadnoj Srbiji, Beogradu i istočnoj Srbiji, a zbog niske temperature postoji mogućnost stvaranja poledice.

Prestonica je obavijena gustom maglom i vidljivost u Beogradu je na 150 metara.

"Putevi Srbije" savetuju vozačima da budu posebno oprezni i smanje brzinu kretanja vozila.

Na najopterećenijim putnim pravcima prvog prioriteta - autoputevima kolovozi su uglavnom suvi i bez snega. Na državnim putevima prvog reda, magistralnim putevima prvog prioriteta kolovozi su, takođe, uglavnom suvi.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.