„Aeroflot“ na tenderu za „Jat ervejz“

Izvor: Blic, 31.Jan.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Aeroflot“ na tenderu za „Jat ervejz“

Ruska avio-kompanija „Aeroflot - ruske avio-linije" pripremiće do proleća program učešća u privatizaciji srpskog „Jat ervejza", a na tenderu će se pojaviti najverovatnije sa partnerom iz Evropske unije, izjavio je juče zamenik generalnog direktora „Aeroflota" Mihail Polubojarinov.



Potvrđujući zainteresovanost ruske kompanije za „Jat ervejz", Polubojarinov je rekao da bi tender mogao da bude održan „krajem marta, početkom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << aprila ove godine" i da će ruska kompanija najverovatnije na njemu učestvovati sa partnerom. On je objasnio da u slučaju prodaje 51 odsto „Jat ervejza", „u skladu sa propisima EU (u koju uskoro planira da pristupi Srbija)", „Aeroflot" ne može biti vlasnik takvog paketa, pa bi postao vlasnik 50 odsto minus jedne akcije, a njegov partner jedan odsto plus jedna akcija, prenela je agencija RIA Novosti.

Ranije je zamenik generalnog direktora „Aeroflota" Lev Košljakov izjavio da ta kompanija ne namerava da odustaje od učešća u privatizaciji srpske avio-kompanije „bez obzira na to što se EU tome protivi", kao i da „Aeroflot" ima „preliminarnu pozitivnu reakciju vlasti Srbije". „Aeroflot" i „Jat ervejz" su u junu 2007. potpisali memorandum o razumevanju.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.