Izvor: Blic, 23.Maj.2023, 00:45

Pahor: "Priština mora da formira ZSO, a Beograd da se okrene ka Zapadu"

Bivši predsednik Slovenije Borut Pahor izjavio je danas da Priština mora da formira Zajednicu srpskih opština, ali da Beograd, istovremeno, mora da se okrene ka Zapadu. Kako je rekao, "neka vrsta zajednice" treba da postoji na KiM jer bi se njenim formiranjem povećalo poverenje između Beograda i Prištine. U razgovoru koji je organizovao Atlantski savet, Pahor je poručio da je uvek podržavao dijalog dve strane za koji kaže da nije savršen, ali da je davao rezultate.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Konjufca: Nema ZSO bez povratka Srba u institucije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Maj.2023

Predsednik skupštine privremenih prištinskih i institucija Gljauk Konjufca izjavio je danas da neće biti osnivanja Zajednice srpskih opština (ZSO) bez povratka Srba sa KiM u prištinske institucije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.