Antićev odlazak ne ugrožava Đilasa

Izvor: B92, 29.Avg.2013, 13:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Antićev odlazak ne ugrožava Đilasa

Beograd -- Eventualni odlazak Aleksandra Antića sa mesta predsednika Skupštine grada Beograda u Vladu Srbije neće dovesti do prekompozicije vlasti u gradu, piše Politika.

Ako lider SPS-a i premijer Srbije Ivica Dačić odluči da Antić bude ministar saobraćaja, kako se spekuliše, prekompozicije vlasti u Beogradu neće biti, kaže sagovornik "Politike" iz vrha SPS-a.

Ukoliko šef beogradskih socijalista zameni Milutina Mrkonjića imaćemo problem u Beogradu, ali to ne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << znači da će Đilas biti smenjen niti se o tome razgovara, kaže sagovornik tog lista.

Šef odbornika naprednjaka u beogradskom parlamentu Aleksandar Jovičić kaže da prvo treba sačekati odluku socijalista o rekonstrukciji i da se vidi da li će Antić otići iz gradske u republičku vladu.

"Ne bismo donosili brzoplete zaključke, da sačekamo odluku koalicionih partnera na repuličkom nivou pa ćemo posle toga razgovarati o eventualnoj smeni beogradske vlasti", kaže Jovičić.

Politika piše i da bi prelazak Antića u Vladu Srbije znatno oslabio uticaj socijalsita u radu lokalne vlasti jer nemaju adekvatnu zamenu jer samo odbornik u gradskom parlamentu može postati predsednik Skupštine grada. SPS ima 9 odbornika u Beogradu.

Pominje se i da na predsednika Skupštine grada Beograda mogao da dođe Zoran Alimpić iz DS-a koji sada menja Antića ali u tom slučaju bi moralo da se vidi šta će socijalisti od demokrata tražiti zauzvrat.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Antićev odlazak iz grada ne ugrožava Đilasa

Izvor: Politika, 29.Avg.2013

Eventualni prelazak Aleksandra Antića, predsednika Skupštine Beograda u Vladu Srbije, neće dovesti do prekompozicije vlasti u glavnom gradu ..Rikošet rekonstrukcije Vlade Srbije neće pogoditi Dragana Đilasa i izbaciti ga iz fotelje gradonačelnika Beograda. Ukoliko lider socijalista Ivica Dačić,...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.