Saznajemo: Huliganima u Italiji preti 15 godina robije!

Izvor: Press, 20.Okt.2010, 23:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saznajemo: Huliganima u Italiji preti 15 godina robije!

Osmorica navijača huligana koji su uhapšeni zbog nereda u Đenovi tokom utakmice Italije i Srbije ostaće u pritvoru najmanje još mesec dana, koliko će biti potrebno sudu da donese presudu, saznaje Press. Prema italijanskom zakonodavstvu, njima preti kazna od najviše 15 godina zatvora. Prema podacima Pressa, protiv vođe navijača Ivana Bogdanova, Strahinje Toljagića i kikboksera >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Nikole Kličkovića podignuta je optužnica za izazivanje nereda, za šta je zaprećena kazna od četiri godine zatvora, ali se oni terete i za sprečavanje službenih lica u obavljanju dužnosti. Za ovo delo u Italiji zaprećena je kazna od šest meseci do čak 15 godina zatvora! Ostali uhapšeni Goran Stanić, Danijel Janjić, Nenad Radović i Vladimir Delić takođe se terete za sprečavanje policajca u obavljanju dužnosti.Iako je sud u Đenovi pre nekoliko dana najavio da će presudu doneti do kraja nedelje, uhapšeni huligani na presudu će čekati možda čak i mesec dana. Tužilac je zatražio dodatno vreme da bi ponovo pregledao snimke sa utakmice, jer postoje ozbiljne informacije da dvojica uhapšenih, Nenad Radović i Vladimir Delić nisu učestvovali u neredima u Đenovi.
Vođa uhapšenih huligana Ivan Bogdanov poručio je preko svog advokata Đanfranka Pagana da za izazivanje nemira u Đenovi nije uzeo novac od kriminalaca. Mediji su objavili saznanja da su incident na utakmici Italija-Srbija finansirali kriminalci koji su prodavali fudbalere. Slična saznanja policiji je izneo i predsednik FSS Tomislav Karadžić.
- Ljudi, da su mi zaista platili 200.000 evra, koliko se priča, da li mislite da bih putovao autobusom i spavao u neuglednom hotelu s jednom zvezdicom. Ja sam samo navijač Zvezde i ničija marioneta - preko posrednika je izjavio Bogdanov za „Novosti".

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nada u nagodbu

Izvor: S media, 21.Okt.2010, 01:00

Osmorica srpskih navijača u Đenovi i dalje čekaju na mogući dogovor sa tužiocem. Četvorica se nadaju da će sud biti blagonaklon...Konzul Srbije u Milanu Ivana Pejović posetila je u sredu, po prvi put, srpske navijače uhapšene u Đenovi zbog nereda na utakmici Italija - Srbija...Osmorica huligana...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.