Huligani iz Đenove idu u pritvor

Izvor: Glas javnosti, 25.Maj.2011, 07:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Huligani iz Đenove idu u pritvor

BEOGRAD - Ivanu Bogdanovu i Nikoli Kličkoviću, koji su deportovani u Srbiju, biće sprovedeni u pritvor koji im je određen zbog opasnosti da bi mogli da ponove dela nasilničkog ponašanja na sportskim priredbama.

Krivično vanraspravno veće Prvog osnovnog suda u Beogradu danas je na predlog tužilaštva odredilo Bogdanovu pritvor zbog opasnosti da bi mogao da ponovi krivično delo, posebno imajući u vidu da je u >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Italiji zbog nasilja na stadionu i van stadiona u Đenovi, osuđen na pravosnažnu kaznu od tri godine i tri meseca zatvora, rečeno je u tom sudu.

Protiv njega se vodi krivični postupak zbog optužbe da je izvršio krivično delo sprečavanja službenog lica u vršenju dužnosti  sa nasilničkim ponašanjem

Nikola Kličković u Osnovnom sudu u Smederevu osuđen je na četiri meseca zatvora zbog izvršenja krivičnog dela nasilje na sportskim priredbama, rečeno je u tom sudu.

Presuda nije postala pravosnažna pošto nije mogla da mu se uruči, jer nije bio dostupan na adresi koju je dao sudu. Zbog toga mu je krivično-vanraspravno veće tog suda na predlog tužilaštva odredilo pritvor.

Sud u Đenovi odlučio je u ponedeljak da trojici srpskih državalja koji su osuđeni za izazivanje nereda na stadionu u tom gradu prošle godine Bogdanovu, Kličkovioću, kao i Danijelu Janjiću zatvorske kazne zameni deportacijom u Srbiju.

Bogdanov je bio osuđen na tri godine i tri meseca zatvora zbog izazivanja nereda na utakmici fudbalskih reprezentacija Italije i Srbije na stadionu Luiđi Feraris u tom italijanskom gradu. Kličković je bio osuđen na zatvorsku kaznu od tri godine, a dve godine i osam meseci dobio je Janjić.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.