Huligan sa Dedinja!

Izvor: Press, 13.Okt.2010, 23:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Huligan sa Dedinja!

Vođa huligana uhapšen juče ujutru u Italiji, policija ga pronašla u prtljažniku autobusa! Bogdanov živi na Dedinju, vođa je Zvezdine navijačke grupe „Ultra bojs" i protiv njega je do sada podneto najmanje pet krivičnih prijava zbog tuča, napada na policajce i dilovanja droge. Italijani priveli 138 huligana, srpska policija na granici proverava sve sumnjive Ivan Bogdanov zvani Ica Ultras (30), vođa huligana koji su u utorak prekinuli >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << meč Italija - Srbija, uhapšen je juče ujutro u Đenovi i prebačen u zatvor „Marasi". Tetovirani grmalj, koga su kamere snimile kako sa ograde stadiona komanduje divljanjem huligana, uhapšen je dok se krio u prtljažniku autobusa koji je navijače prevozio u Srbiju! Bogdanova su, kako saznajemo, odale brojne karakteristične tetovaže po rukama i telu.Kako je juče saopšteno, Bogdanov je u Italiju otišao još u subotu, 9. oktobra, tri dana pre utakmice sa Italijom. Osnovano se sumnja da je on u Đenovi tri dana pripremao incidente i sa italijanskim saučesnicima na tribine stadiona uneo štangle i pirotehniku.
Imao ulogu i 5. oktobra
Ivan Bogdanov Ica potiče iz prosečne beogradske porodice (otac Pozek preminuo je pre pola godine), živi na Dedinju, elitnom delu Beograda, u ulici Bulevar Aleksandra Karađorđevića, preko puta ambasade Izraela. Jedan od prvih komšija Bogdanova je ministar policije Ivica Dačić, koji stanuje samo tri ulaza dalje!
Bogdanov je završio srednju školu i po struci je drvni tehničar. Jedno vreme radio je kao obezbeđenje u poznatim prestoničkim kafićima i splavovima, a najduže u „Grin baru" na Adi Ciganliji. Pokojni otac i majka Fanika su tokom devedesetih imali kiosk brze hrane ispred škole „Vojvoda Radomir Putnik", ali su ga zatvorili. Navijač od malih nogu, Ivan je imao zapaženu ulogu i 5. oktobra 2000, kada je bio u grupi koja je zauzela stanicu policije u ulici Majke Jevrosime!
U MUP Srbije postoji podebeo dosije o Bogdanovu, a do sada je protiv njega podneto najmanje pet krivičnih prijava. Njegovo ime se nalazi na spisku vođa Zvezdine navijačke grupe „Ultra bojs", zajedno sa Markom Vučkovićem, Veljkom Stajićem, Markom Mitrovićem i Miroslavom Jankovićem. Republički tužilac zatražio je od Ustavnog suda zabranu ove, ali i još 13 navijačkih grupa Crvene zvezde, Partizana i Rada.
- Policija je do sada Drugom opštinskom tužilaštvu podnela nekoliko krivičnih prijava protiv Bogdanova. Jedna od njih podneta je 26. maja 2005. zbog učešća u tuči u jednom beogradskom restoranu. Mesec dana ranije Okružnom tužilaštvu podneta je prijava i zbog trgovine drogom - navodi sagovornik Pressa iz policije. On dodaje da su u julu 2006. podnete još dve prijave protiv njega.
- Jedna prijava podneta je zbog napada na policajaca na košarkaškoj utakmici Zvezde i Partizana. Bogdanov je tada sa Draženom Dragašem drvenom gredom tukao navijača Partizana Filipa S. - otkriva sagovornik Pressa.
Bogdanov je 2006. učestvovao u linčovanju navijača slovenačkog Maribora, koji je u Beogradu igrao utakmicu Intertoto kupa protiv fudbalera Zete iz Golubovaca.
- Zajedno sa grupom navijača Zvezde, autom je presreo kombi kod zgrade na Hajduk Veljkovom vencu kod broja 4 u kome su bili navijači Maribora. Zasuli su ih kamenicama, napali metalnim štanglama i demolirali vozilo. Ovaj incident snimile su kamere sa zgrade Vlade Srbije koja se nalazi u blizini i na osnovu tog snimka protiv Bogdanova je podneta prijava - otkriva sagovornik Pressa.
Italijanska policija je posle incidenata u Đenovi privela 138 navijača, a pritvor je određen za 17 lica. Prema saznanjima Pressa, pored Bogdanova uhapšeni su Nenad Radović, Nikola Kličković, Goran Stanić, Vladimir Delić i Strahinja Toljagić.
Nasilje na ulicama Đenove nastavljeno je i posle prekida utakmice i trajalo je do dva sata ujutru. Italijanski mediji preneli su da je pre i posle utakmice povređeno čak 16 osoba. Konzul Srbije Ivana Pejović izjavila je da je 14 osoba zatražilo medicinsku pomoć, a jedan huligan je zadržan u bolnici.
Izbegnut Hejsel?!
Italijanski policijski zvaničnici ocenili su da je u Đenovi „izbegnut novi Hejsel"! Huligani su bacali flaše i petarde na prolaznike i prodavnice, a ispisivali su i grafite na Duždevoj palati. U utorak uveče napali su i fudbalere Srbije, kada su bakljom gađali golmana Vladimira Stojkovića.
Jedan od vođa huligana, koji se televiziji RAI predstavio kao Slobo, ispričao je da su baklje kupili u Đenovi i da su ih bez problema uneli na stadion.
- Nismo mi nacisti, već nacionalisti i protivimo se ulasku Srbije u EU. Protiv smo nezavisnosti Kosova i zato smo zapalili zastavu Albanije. Đenova je bila idealno mesto da prikažemo naše stavove koji su čisto politički, jer je u Beogradu diktatura i tamo ne možemo da protestujemo - „objasnio" je Slobo.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vođa huligana jurišao i na Ambasadu SAD u Beogradu

Izvor: Blic, 13.Okt.2010

Protiv Ivana Bogdanova (30), koji je uhapšen u Đenovi kao jedan od predvodnika huligana, u Srbiji su podnošene krivične prijave zbog napada na policajce, nanošenja povreda i preprodaje droge, a sumnjiči se i kao jedan od predvodnika napada na Ambasadu SAD, saznaje „Blic“. ..Bogdanov, prema...

Nastavak na Blic...

Bogdanov jurišao i na Ambasadu SAD

Izvor: B92, 14.Okt.2010, 09:10

Beograd -- Ivan Bogdanov, koji je uhapšen u Đenovi kao jedan od predvodnika huligana, sumnjiči se i kao jedan od predvodnika napada na Ambasadu SAD, saznaje "Blic"...Bogdanov, prema podacima istražnih organa, jedan je od vođa ekstremne navijačke grupe Crvene zvezde "Ultras bojs" i pripadnik "Pokreta...

Nastavak na B92...

Bogdanov učesnik svih nereda od 2000.

Izvor: Vesti-online.com, 14.Okt.2010

Protiv Ivana Bogdanova (30), koji je uhapšen u Đenovi kao jedan od predvodnika huligana, u Srbiji su podnošene krivične prijave zbog napada na policajce, nanošenja povreda i preprodaje droge, a sumnjiči se i kao jedan od predvodnika napada na Ambasadu SAD, saznaje „Blic“...Bogdanov, prema podacima...

Nastavak na Vesti-online.com...

Ivan "Grozni": Nemam ništa protiv Italije

Izvor: S media, 14.Okt.2010

Predvodnik huligana koji su prekinuli meč Italija - Srbija u Đenovi, inače jedan od vođa grupe Ultras, Ivan Bogdanov, u zatvoru u Đenovi čeka odluku Državnog tužioca da li će mu se suditi u italijanskom Sudu za hitna pitanja ili će proći kroz redovnu sudsku proceduru...- Nemam ništa protiv...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.