HULIGANI STIGLI IZ ĐENOVE I IDU U PRITVOR

Izvor: Kurir, 24.Maj.2011, 21:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HULIGANI STIGLI IZ ĐENOVE I IDU U PRITVOR

BEOGRAD - Ivan Bogdanov i Nikola Kličković doputovali su danas popodne na beogradski aerodrom "Nikola Tesla" iz Italije, gde su bili u pritvoru zbog izazivanja nereda na fudbalskoj utakmici reprezentacija te zemlje i Srbije u oktobru prošle godine.

Bogdanova i Kličkovića na aerodromu u Beogradu sačekala je policija, a bila je prisutna i veća grupa novinara i fotoreportera. Oni su doputovali avionom Al Italije koji je na beogradski aerodrom sleteo oko 17.40. Njih dvojica će >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << biti prebačeni u pritvor zbog izazivanja nereda na fudbalskoj utakmici u Đenovi.

Duel između Italije i Srbije u kvalifikacijama za EURO 2012. prekinut je u sedmom minutu zbog divljanja srpskih navijača na stadionu "Luiđi Feraris" u Đenovi. UEFA je zbog divljanja navijača kaznila Srbiju jednom utakmicom pred praznim tribinama, Fudbalski savez Srbije sa 120.000 evra, a meč u Đenovi registrovan je službenim rezultatom 3:0 za Italiju.

Bogdanovu i Kličkoviću pritvor je određen zbog opasnosti da bi mogli da ponove dela nasilničkog ponašanja na sportskim priredbama. Krivično vanraspravno veće Prvog osnovnog suda u Beogradu danas je na predlog tužilaštva odredilo Bogdanovu pritvor zbog opasnosti da bi mogao da ponovi krivično delo, posebno imajući u vidu da je u Italiji zbog nasilja na stadionu i van stadiona u Đenovi, osuđen na pravosnađnu kaznu od tri godine i tri meseca zatvora, rečeno je Tanjugu u tom sudu.

Protiv njega se vodi krivični postupak zbog optužbe da je izvršio krivično delo sprečavanja službenog lica u vršenju dužnosti u sticaju sa nasilničkim ponašanjem.

Nikola Kličković u Osnovnom sudu u Smederevu osuđen je na četiri meseca zatvora zbog izvršenja krivičnog dela nasilje na sportskim priredbama, rečeno je Tanjugu u tom sudu.

Presuda nije postala pravosnažna pošto nije mogla da mu se uruči presuda jer nije bio dostupan na adresi koju je dao sudu.

Zbog toga mu je krivično-vanraspravno veće tog suda na predlog tužilaštva odredilo pritvor.

Sud u Đenovi odlučio je juče da trojici srpskih državalja koji su osuđeni za izazivanje nered na stadionu u tom gradu prošle godine Bogdanovu, Kličkovioću, kao i Danijelu Janjiću zatvorske kazne zameni deportacijom u Srbiju.

Bogdanov je bio osuđen na tri godine i tri meseca zatvora zbog izazivanja nereda na utakmici fudbalskih reprezentacija Italije i Srbije na stadionu Luiđi Feraris u tom italijanskom gradu.

Kličković je bio osuđen na zatvorsku kaznu od tri godine, a dve godine i osam meseci dobio je Janjić.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.