Izvor: Politika, 17.Jan.2015, 11:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Život i pesme Doli Parton sada u serijalu tv filmova

LOS ANĐELES – Kantri zvezda Doli Parton biće tema novog filmskog serijala, saopštila je televizija En-Bi-Si-u.

Ova 68-godišnja pevačica i glumica radiće na seriji dvočasovnih filmova rađenih prema njenim „pesmama, pričama i inspirativnom životu”, navodi En-Bi-Si u saopštenju i dodaje da filmovi neće biti biografski već serija priča.

„Ne znam nikoga na svetu ko ne voli Doli Parton i ideja da se snime televizijski filmovi inspirisani njenim izvanrednim životom >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << i pričama koje je decenijama pevala je uzbudljiva svima u En-Bi-Si-u”, naveo je predsedavajući En-Bi-Si entertejnmenta Robert Grinblat.

Iz En-Bi-Si-a navode da će filmovi biti puni njene muzike, ali i izvanredne radne etike i pozitivnog pogleda na svet.

Partonova je rekla da je „uzbuđena” što će raditi na seriji filmova i projektu koji će biti zabavan i inspirativan za porodičnu publiku.

Doli Parton rođena je u siromašnoj porodici u planinama istočnog Tenesija i još kao dete je počela da peva. Desetostruka dobitnica Gremija ima 41 album koji se našao na top 10 listi u poslednjih 40 godina. Neke od njenih najpoznatijih pesma su balade „Jolene” i „9 to 5”. Za Gremija je bila nominovana 46 puta.

Igrala je u više od 20 filmova, a dve njene pesme nominovane su za Oskara.

Poznati filantrop, Partonova je prepoznatljiva i po bujnom poprsju. Ovca Doli, prvi klon odrasle životinje, nazvan je Partonovoj. 

Tanjug

objavljeno: 17.01.2015.

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Život i pesme Doli Parton sada u serijalu tv filmova

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jan.2015

Kantri zvezda Doli Parton biće tema novog filmskog serijala, saopštila je televizija NBC...Ova 68-godišnja pevačica i glumica radiće na seriji dvočasovnih filmova rađenih prema njenim "pesmama, pričama i inspirativnom životu", navodi NBC u saopštenju i dodaje da filmovi neće biti biografski...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.