ZA NEUSTAVNI SAMODOPRINOS 218 KRIVIČNIH PRIJAVA

Izvor: Kurir, 20.Maj.2010, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZA NEUSTAVNI SAMODOPRINOS 218 KRIVIČNIH PRIJAVA

GORNJI MILANOVAC - Opštinski odbor Liberalno-demokratske partije (LDP) u Gornjem Milanovcu podneo je krivične prijave protiv 218 pojedinaca koji su učestvovali u donošenju novog samodoprinosa koji je Ustavni sud poništio.

Menadžer odbora Ranko Tomić kazao je da je tužilaštvu prvo podneto 11 prijava protiv lokalnih funkcionera koji su tražili nezakonito izjašnjavanje, zatim još sedam za članove opštinske komisije i 200 za sve koji su danima sakupljali potpise građana. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<

Ustavni sud je 13. maja drugi put proglasio neustavnim i nezakonitim način izjašnjavanja građana i proglašenje samodoprinosa u novcu na području opštine Gornji Milanovac, jer je umesto referenduma "vršeno lično izjašnjavanje uz potpis".

Ustavni sud je i aprila prošle godine poništio prethodni samodoprinos zbog istih razloga, ali lokalna vlast se o to oglušila i odlučila da umesto tajnog izjašnjavanja, ponovo prikuplja potpise po kućama i stanovima.

"To više nije nesnalaženje, već namera da se građanima nezakonito uzmu sredstva, zbog čega moraju krivično da odgovaraju. Zahvaljujući Ustavnom sudu pokazalo se da u Srbiji postoji pravda i da se sudi po zakonu", kazao je Tomić.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.