Vudi Alen danas u Rimu predstavio svoj novi film

Izvor: Politika, 13.Apr.2012, 19:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vudi Alen danas u Rimu predstavio svoj novi film

RIM – Kultni američki reditelj Vudi Alen danas je u Rimu predstavio svoj najnoviji film „To Rome With Love” (Rimu s ljubavlju) u kome glumi zajedno sa Penelope Kruz.

„Uvek sam želeo da snimim film u Rimu”, naveo je Alen u saopštenju uoči svetske premijere filma u kome glume i Alek Boldvin, Džesi Ajzenberg i Roberto Beninji.

„Tokom godina i posle brojnih poseta dobijao sam razne ideje i uspeo sam da ih pretvorim i komičnu i romantičnu prednost kombinovanu sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << vizuelnom lepotom Rima”, dodao je ovaj poznati neurotični Njujorčanin, a prenosi AFP.

Producenti su zaplet filma čuvali kao tajnu, rekavši samo da je reč o četiri vinjete koje govore o grupi Amerikanaca i Italijana i njihovim romansama i avanturama.

Beninji, koji je svetsku slavu stekao filmom „Život je lep” u filmu glumi čoveka za koga greškom pomisle da je slavan i koga paparaci progone dok obavlja svakodnevne poslove.

Alenov poslednji film „Ponoć u Parizu” bio je uspešan i kod kritičara i kod publike, a Alen je dobio i Oskara za najbolji scenario.

Ljubitelji Vudija Alena film su pozdravili kao povratak majstoru koji je snimio klasike poput „Eni Hol” i „Menhetn”.

Rođen kao Alen Koningsberg 1935. godine u porodici jevrejskih imigranata, Alen je veći deo detinjstva proveo u Bruklinu vežbajući mađioničarske trikove ili svirajuci klarinet.

Kao tinejdžer počeo je da piše gegove za komičare. Studirao je film na Univerzitetu u Njujorku, ali je pao ispite, pa je izbačen sa fakulteta. Radio je kao stendap komičar i pisao za televiziju 1950-ih i 1960-ih. Filmski debi imao je 1966. godine filmom „Šta ima Tajger Lili?” Od tada je napisao i režirao više od 40 filmova.

Njegov omaž Rimu vratiće pažnju javnosti na grad čija je mešavina rimskih ruševina i baroknih fasada igrala veliku ulogu u klasicima, poput filmova „Praznik u Rimu” i „La Dolče Vita”.

Tanjug

objavljeno: 13.04.2012.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.