Vučićev poziv nemačkim investitorima

Izvor: Politika, 04.Feb.2015, 19:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučićev poziv nemačkim investitorima

Firme iz Baden Virtemberga prepoznale su Srbiju kao dobro mesto za ulaganja pa je Boš do sada kod nas uložio 70 miliona evra u razvoj svojih pogona

Štutgart – Premijer Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je juče sa predstavnicima nemačkih kompanija zainteresovanih za ulaganje u Srbiji na poslovnom forumu u Štutgartu, centru pokrajine Baden Virtemberg, jedne od privredno najjačih nemačkih pokrajina.

Poslovnu konferenciju „Mislite na nove mogućnosti, mislite >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << na Srbiju”, koja je okupila predstavnike velikih nemačkih kompanija, otvorio je ministar za Evropu i međunarodne poslove pokrajine Baden Virtemberg u Veću saveznih pokrajina, Peter Fridrih.

Fridrih je naglasio da Srbija i pokrajina Baden Virtemberg imaju tradicionalno dobre odnose zasnovane na ličnim vezama i da strateške odnose treba razvijati, kako u oblasti privredne saradnje, tako i u svim drugim oblastima.

On je istakao da Baden Virtemberg želi da pomogne Srbiji u ekonomskom razvoju, jer će, kako je naveo, to čitav region učiniti snažnijim, kao i u procesu pridruživanja Evropskoj uniji. „EU je potrebno proširenje, jer će je to učiniti jačom i stabilnijom. Stoga će predstavnici pokrajine Baden Virtemberg u petak predati inicijativu u Veću saveznih pokrajina da se što pre otvore prva poglavlja za Srbiju. Proces pridruženja je dugotrajan i zato treba što pre raditi na svakom njegovom delu”, zaključio je Fridrih.

On je istakao da je Srbija na dobrom putu i da su firme iz Baden Virtemberga to prepoznale, dodajući da je kompanija „Boš” do sada uložila 70 miliona evra u razvoj svojih pogona u Srbiji.

Vučić je predstavnike nemačkih kompanija upoznao sa ekonomskim i zakonskim reformama koje sprovodi naša vlada, naglasivši da Srbija neće odustati od teških mera u cilju ozdravljenja srpske ekonomije.

On je istakao da Srbija nudi dobre uslove investitorima, bolje od mnogih zemalja u regionu i podsetio da imamo sporazum o slobodnoj trgovini sa zemljama EU, Ruskom Federacijom, Kazahstanom, Belorusijom, Turskom. „To je tržište od jedne milijarde ljudi do koga možete doći preko svojih predstavništava u Srbiji”, istakao je Vučić i zahvalio na podršci evropskom putu Srbije.

Kako se navodi u saopštenju, nakon obraćanja na Forumu predsednik srpske vlade sastao se sa ministrom za Evropu i međunarodne poslove pokrajine Baden Virtemberg Peterom Fridrihom, sa kojim je razgovarao o političkoj i ekonomskoj situaciji u Srbiji, procesu evropskih integracija, kao i situaciji u Ukrajini.

Vučić je zahvalio na podršci i naporima za poboljšanje odnosa između pokrajine Baden Virtemberg i Srbije.

Tanjug

objavljeno: 04.02.2015.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.