Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Jul.2020, 17:42

Vučić i predstavnici MMF-a: Procena Vlade Srbije o rastu BDP-a optimistična

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predstavici delagacije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) konstatovali su da su prognoze Vlade Srbije o rastu BDP-a za tekuću godinu "nešto optimističnije od procene MMF-a".

Srbija je jedna od retkih zemalja u kojoj MMF nije korigovao početnu projekciju stope rasta iz marta ove godine, piše u saopštenju Predsedništva Srbije.

"To će u narednom periodu, uprkos negativnim posledicama pandemije, doprineti stabilnoj ekonomskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << situaciji i sigurnom poslovnom okruženju u Srbiji", rekao je Vučić.

Dodao je da očekuje će se kontrolisani rast plata i penzija nastaviti i u 2021. godini.

Šef Misije MMF-a Jan Kejs Martejn i Vučić su razgovarali o sprovođenju aktuelnog aranžmana - Instrumenta za upravljanje politikama, u okviru polugodišnje revizije ispunjenja ciljeva aktuelnog programa.

Martejn je, kako je saopštio Vučićev kabinet, "pohvalio angažovanost Vučića i Vlade Srbije, kao i njihovu odgovornu ekonomsku politiku i uspešno upravljanje krizom tokom pandemije, i to u svim oblastima - od zdravstva do ekonomije".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.