Vučić: Slavimo Dan pobede jake, pobedničke Srbije

Izvor: Politika, 09.Maj.2015, 20:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Slavimo Dan pobede jake, pobedničke Srbije

BEOGRAD – Srbija je u Drugom svetskom ratu žrtvovala sebe za veliku ideju antifašizma, na kojoj danas počiva Evropa, rekao je večeras premijer Aleksandar Vučić i istakao da na Dan pobede imamo pravo da budemo srećni i da slavimo pobedu jake, pobedničke Srbije.

Vučić je na svečanoj Akademiji povodom obeležavanja sedam decenija od pobede nad fašizmom rekao da mi na Dan pobede slavimo to što su „naši ljudi pobedili nemačku čizmu i ustaški nož i sve druge koji su u nestanku >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Srba videli rešenje svojih problema”.

Svako drugo tumačenje bilo bi neispravno, poručio je premijer.

On je rekao da kada se vidi kroz šta smo prošli i koliko nas je nestalo i kada se vidi da smo još tu i da hoćemo da idemo dalje onda može biti jasno zašto nam je ovaj dan važan.

Pokazali smo da smo kao i uvek znali da odaberemo između dobra i zla, rekao je premijer.

Vučić se zahvalio ambasadoru Rusije Aleksandru Čepurinu na divnim rečima, ali se i izvinio na tome što, kako je rekao, neretko zaboravimo, nekad namerno, nekada nenamerno, na najveći doprinos Crvene Armije.

Čast borcima Crvene Armije, čast palim borcima svih drugih savezničkih vojski, rekao je Vučić, na čije su reči okupljeni u Sava centru ustali i aplauzom pozdravili.

------------------------------------------

Vučić: Srbija neće dozvoliti ugrožavanje svoje bezbednosti

BEOGRAD – Premijer Srbije Aleksandar Vučić pozvao je večeras sve odgovorne da se očuva mir i stabilnost u regionu i poručio da će Srbija dati brz, efikasan i odlučan odgovor ukoliko bilo ko pokuša da ugrozi njenu bezbednost.

Vučić je novinarima rekao da Vlada Srbije pomno prati događaje na severu Makedonije.

''Srbija će umeti da zaštiti svoju teritoriju, da odbrani mir i stabilnost. Mi smo poslali neophodne dodatne snage da pomognu u učvršćivanju mira'', rekao je Vučić.

Premijer je rekao da će na svaki pokušaj provokacije u ovoj situciji, na teritoriji Srbije, država odlučno reagovcati.

On je rekao da ima informacija da postoje planovi za večeras da se organizuju skupovi na jugoistoku Kosova i Metohije:

„Želim da zamolim sve da ne zloupotrebe želju Srbije da sačuva mir i stabilnost i da ne pomisle da mogu da ugrožavaju naš integritet i suverenitet, jer odgovor Srbije biće brz, odlučan, snažan i efikasan, mnogo efikasniji nego nekih drugih'', rekao je Vučić.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Srbija neće dozvoliti da joj ugrožavaju bezbednost"

Izvor: Vesti-online.com, 09.Maj.2015

Premijer Srbije Aleksandar Vučić pozvao je sve odgovorne da se očuva mir i stabilnost u regionu i poručio da će Srbija dati brz, efikasan i odlučan odgovor ukoliko bilo ko pokuša da ugrozi njenu bezbednost...Vučić je novinarima rekao da Vlada Srbije pomno prati događaje na severu Makedonije... -...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.