Vojsci naređen nastavak napada na Gazu

Izvor: Akter, 30.Jul.2014, 20:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojsci naređen nastavak napada na Gazu

Uži sastav izraelske vlade, zadužen za bezbednost, naredio je vojsci da nastavi žestoke napade na Gazu, javljaju veceras izraelski mediji

Cilj napada je da se neutrališu tuneli, prokapani ispod granice s pojasom Gaze, za ubacivanje u Izrael. Jedan visoki izraelski zvaničnik je to potvrdio u izjavi za "Haarec", precizirajući da je naređen nastavak napada na Hamas i druge terorističke organizacije u Gazi. Izrael će uz to i dalje omogućavati privremene prekide vatre u određenim >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << područjima gde nema bitaka kako bi izbegao da se vojnici nađu u opasnosti i spreči uništavanja tunela.

"Cilj prekida vatre je da se olakša situacija za civilno stanovništvo u Gazi," rekao je taj visoki zvaničnik, nakon unilateralnog četvoročasovnog prekida vatre koji nije zaživeo i tokom koga je u izraelskom vazdušnom udaru ubijeno 17 ljudi i oko 200 ranjeno na pijaci u Gazi. On je takođe objasnio da u ovom trenutku Izrael nije blizu prekida vatre. "Kada bude predložen prekid vatre koji odgovora važnim potrebama Izraela biće razmotren. Operacija se nastavlja i IDF (izraelska armija) će proširiti napade protiv Hamasa i ostalih terorističkih organizacija," rekao je taj izvor.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.