Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Dec.2019, 14:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojni sindikat Srbije: Vulinova administarcija nastavlja sa progonom sindikalaca

Predsednik Vojnog sindikata Srbije Novica Antić izjavio je danas da "administracija ministra odbrane Aleksandra Vulina" nastavlja sa progonom VSS-a, te da je dala otkaz i generalnom sekretaru tog sindikata Predragu Jeftiću jer je zastupao sindikalne interese u medijima.

"Mi smo dobili presudu prvostepenog Vojno-disciplinskog suda iz Novog Sada u kojoj je Jeftić oglašen krivim zato što je zastupao VSS u medijima, odnosno zato što je potpisan kao davalac intervjua u ime sindikata >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << u listu Kurir u toku 2018. godine", rekao je Antić na konferenciji za novinare u Beogradu.

Antić je rekao da ne postoji pravna osnova da se Jeftiću izrekne bilo kakva kazna niti da se vodi bilo kakav postupak protiv njega pred poslodavcem zato što je zastupao interese VSS-a i predstavljao sindikat kao njegov zakonski zastupnik.

Rekao je da Vulinova administracija nastavlja da ometa rad i direktno se meša u delovanje VSS-a.

Advokat VSS-a Branislav Milojčić izjavio je da je glavni problem u funkcionisanju "takozvanog suda" to što je on pre svega upravni organ, a ne sud, a da uprkos tome sudi po "nekim svojim pravilima".

"Nije izveden nijedan dokaz, glavni pretres praktično nije otvoren, a predsednik veća onemogućio je prisustvo javnosti", rekao je Milojčić i dodao da je protiv predsednika veća podneta krivična prijava zbog zloupotrebe službenog položaja.

Milojčić je upitao kako onda predsednik veća protiv kojeg je VSS podneo krivičnu prijavu može da sudi u postupku generalnom sekretaru istog tog sindikata.

Regionalni sekretar Evropske federacije sindikata Miloš Vlajislavljević poručio je da je zaprepašćen odlukom disciplinske komisije da da otkaz Jeftiću, te da ta odluka predstavlja kršenje i međunarodnih i državnih zakona.

Kazao je da se na taj način onemogućava delovanje VSS-a i da to predstavlja deo šire kampanje kojom se vrši pritisak na VSS kako bi se ućutkalo njegovo nezadovoljstvo.

On je apelovao na Ministarstvo odbrane da se okrene izgradnji dijaloga sa Vojnim sindikata Srbije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Vojni sindikat Srbije: Vulinova administarcija nastavlja sa progonom sindikalaca

Izvor: Danas, 03.Dec.2019

Predsednik Vojnog sindikata Srbije (VSS) Novica Antić izjavio je danas da "administracija ministra odbrane Aleksandra Vulina" nastavlja sa progonom VSS-a, te da je dala otkaz i generalnom sekretaru tog sindikata Predragu Jeftiću jer je zastupao sindikalne interese u medijima.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.