Једноставни, а сирови – „Vida“ дезерти јединствени у Новом Саду (ВИДЕО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 12.Apr.2023, 15:10

Једноставни, а сирови – „Vida“ дезерти јединствени у Новом Саду (ВИДЕО)

Екипа Градске инфо посетила је ресторан „Vida“. Поред разговора са власницом, добили смо прилику и да пробамо нешто несвакидашње – сирову торту.
Обично када нам падне шећер посежемо за слаткишима који нам моментално >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << навлаче осмех на лице, али без обзира на тај прелеп укус, морамо признати да и нису тако здрави.
Али ако вам кажемо да постоји здрава и једнако укусна алтернатива у виду сирових посластица, нема куд боље, и то још на једном месту у Руменачкој улици 148/а.
Иако вам сирове посластице звуче као реклама „колач у тигању“, верујте, заиста је могуће и као такве веома су укусне, а пре свега здраве и хранљиве. Фото: Градске инфо Све је више малих произвођача, али и већих ресторана који се опредељују за понуду овог типа торти и колача, а међу њима је и популаран ресторан „Vida“ који већ шест година „фура“ свој стил здравих оброка и посластица.
Знамо да су домаћи колачи наших бака са традиционалном рецептуром посебни и незамењиви, међутим сладокусци би потврдили тезу да сирови колачи не заостају пуно.
Када кажемо сирови колачи, не мислимо да су они недовршени, већ дезерти којима није потребно никакво печење илити термичка обрада на високој температури. За разлику од традиционалних, овај тип колача и торти су у већој мери вегански, односно подразумева се да се у њиховом рецепту не употребљавају намирнице попут млека, јаја брашна, индустријског уља, шећера и соје.
Како сазнајемо из разговора са Јеленом Комазец, власницом ресторана „Vida“, то су посластице пунијег укуса са гушћом текстуром, које садрже алтернативе попут воћа, орашастих плодова, семенки, хладно цеђених уља, дакле све оно што мења намирнице које смо навели у претходном пасусу.
„Поред густине, текстуре и јаких боја, оно што издваја сирове торте и колаче од оних мање здравих је та једноставност у припреми, што оставља довољно простора за креативност и допуну рецепта“, каже Јелена. Фото: Градске инфо То су укусне и здраве торте живих боја у складу са максимом „Viva la vida“, која је уједно и мотив за назив овог ресторана. „Vida“ концепт ресторан нуди ипак нешто другачије у односу на друге.
Уколико смо вам овом причом заголицали машту и отворили апетит, трк по један слаткиш у понуди, а ако желите да сазнате још тога о сировим тортама погледајте наш видео прилог о „здравом“ ресторану „Vida“.
Kreativnost nema granice, ovako izgledaju ručno oslikani tanjiri (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Једноставни, а сирови – „Vida“ дезерти јединствени у Новом Саду (ВИДЕО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.