Veljović: Građani Srbije bezbedni, jedinstvo svih službi

Izvor: Politika, 20.Nov.2015, 09:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veljović: Građani Srbije bezbedni, jedinstvo svih službi

BEOGRAD – Građani Srbije su potpuno bezbedni u ovom trenutku, a pokazna vežba „Štit” pokazaće jedinstvo svih bezbednosnih službi i cele države, izjavio je danas direktor policije Milorad Veljović.

Povodom ubistva dvojice vojnika Oružanih snaga BiH u sredu uveče, Veljović je rekao da to predstavlja akt terorizma i veliko upozorenje svima u regionu.

„Ovog momenta građani Srbije su potpuno bezbedni, sve bezbednosne službe i Ministarstvo unutrašnjih poslova >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << i Vojska su uključeni, budno pratimo sve i mislimo da ovog momenta nema nešto što može ugroziti bezbednost Srbije”, rekao je Veljović za RTS.

Prema njegovim rečima, niko ne može garantovati u potpunosti da je svako bezbedan, ali je činjenica da mi u potpunosti vladamo situacijom.

Podsetivši da je Srbija podigla stepen bezbednosni na viši nivo nakon događaja u Kumanovu i Zvornriku, Veljović je istakao da je posle napada u Parizu pre nedelju dana stepen bezbednsoti podignut na znatno viši nivo, pre svega u obaveštajnom smislu.

Najavljujući združenu vežbu „Štit”, koja će biti održana sutra, a kojom će rukoviditi ministar Nebojša Stefanović, Veljović je rekao da ona treba da pokaže jedinstvo svih bezbednosnih službi, Ministarstva ujnutrašnjih poslova, Vojske i Bezbednosno-informativne agencije.

„Vežba treba da pokaže jedinstvo cele države”, rekao je Veljović i dodao da će građani imati priliku da vide obučenost svih jedinica, kako vojske, tako i policije.

„Ono što je bitno to je po prvi put zajedničko učešće svih bezbednosnih službi i jedinstvo, i ono će biti odgovor na ono što se može nas može zadesiti i mi na ovaj način pokazujemo spremnost i obučenost svih naših službi”, rekao je Veljović.

On je dodao da ima izuzetno dobru saradnju sa ministrom policije Nebojšom Stefanovićem, čiji dolazak u MUP, kako je naveo, predstavlja osveženje i nešto što je dobro za policiju.

„Takva dobra saradnja ministra i direktora policije doprinosi opštoj bezbednosnoj situaciji”, zaključio je Veljović.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Veljović: Građani Srbije bezbedni

Izvor: Studio B, 20.Nov.2015

Građani Srbije su potpuno bezbedni u ovom trenutku, a pokazna vežba "Štit" pokazaće jedinstvo svih bezbednosnih službi i cele države, izjavio je danas direktor policije Milorad Veljović...Povodom ubistva dvojice vojnika Oružanih snaga BiH u sredu uveče, Veljović je rekao da to predstavlja akt...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.