Uništio sam đavola u sebi

Izvor: Blic, 27.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uništio sam đavola u sebi

Nakon višegodišnje pauze, hip-hoper Bane Sanšajn vraća se na muzičku scenu sa novim izdanjem „Fight the devil" na kojem se osim starih, dobro poznatih pesama, nalazi i pet novih. Spot za novu pesmu „Zavidan" je već snimljen, a tokom proteklog vikenda našao se na prvom mestu „MTV Adrija" muzičke top-liste.

- Pesme su ostale u starom prepoznatljivom „Sanšajn" fazonu. Naravno, ima tu velikih izmena i novina. Tekstovi su zreliji i nastali su iz mnogih životnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << iskustava koje sam proživeo u toku proteklih šest godina, od kada je izašao naš poslednji album. Tema svake pesme je okrenuta protiv negativnih ljudskih osobina, protiv zavisti, mržnje, ozlojeđenosti... To je neki moj bunt, revolt, napušavanje... i poruka svim ljudima koji ne praštaju tuđ uspeh. Sve pesme su u hip-hop fazonu, jedino „Again get in wicked" ima gitare i lajv fazon - priča Bane i dodaje da je inspiraciju za tekstove dobio iz ličnih životnih iskustava.

- Najgore mi je bilo kada su neki moji bliski prijatelji pokazali zavist prema meni. Užasno sam se osećao tada. E, odatle sam dobio inspiraciju i ideju. Mislim, neću sad da ispadne ja sam kao neka dobrica i nemam loše osobine. Naravno, svi mi to imamo u sebi, samo s godinama neko nauči to da kontroliše, neko ne. Okreneš se sebi i shvatiš da su takve stvari, đavo u tebi, veoma loše. Tako je nastala i pesma „Fight the devil" i sam naziv albuma, kao poruka da treba uništiti to zlo u sebi - kaže Bane.

Na pitanje zašto je čekao toliko godina da se vrati na muzičku scenu i šta je ostalima članovima benda, Bane kaže:

- Pa, pazi, mi smo se kao bend razišli još 2001. godine. Ramirez, Bogi... svi su otišli na neku svoju stranu. A ja sam mislio da je bolje da sačekam i napravim nešto dobro, nešto kvalitetno, pa da se onda vratim na scenu. Mogao sam da se muvam 'vamo-tamo da bih bio u medijima, ali ja nisam takav. Ako trenutno ljudima ništa kvalitetno nemaš da daš, bolje je da te nema nigde, nego svuda po medijima. Sada je trenutak da se vratim na scenu. Ovo je spoj nove i stare priče.

Do promocije Banetovog novog albuma, koja će biti u septembru, nove pesme mogu se čuti na „Bir festu" u Novom Sadu 5. avgusta. - Na sceni će biti sedam ljudi, lajv nastup. Bend se pojačao za još jednu gitaru, naravno tu je bubanj, bas... tako da će zvuk biti mnogo čvršći. Posle toga nastupam na nekom skejt zezanju...

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.