Uniforme u školi – ali ne za učenike, već za nastavnike

Izvor: Megafon.co, 22.Feb.2018, 02:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uniforme u školi – ali ne za učenike, već za nastavnike

Logo škole na teget uniformi i šareni broš u ženskoj varijanti. Ovo nije dizajn uniforme za učenike, već za nastavnike i učitelje. Ovako izgleda kolektiv OŠ „Radoje Domanović“ iz Niša.
„Štitimo se uniformom na jedan simboličan način od kiča, od loših stilova života, od neukusa u svakom smislu i promovišemo prave vrednosti“, kaže Dušica Tričković, direktorka OŠ „Radoje Domanović“ Niš.
Jedna od ideja vodilja bila je i da nastavnici daju primer >> Pročitaj celu vest na sajtu Megafon.co << deci, jer bi od naredne školske godine uniforme trebalo da nose i učenici. Nada Donkov nastavnica francuskog jezika ipak se iznenadila reakcijom dece – „Na moje iznenađenje, pitali su – Kad ćemo i mi? Ja to stvarno nisam očekivala.“
„Pošto radim u tri škole, a ovo je prva škola koja je uvela uniforme, malo se osećam posebnije, sad znaju i druge kolege kad ponesem uniformu, da tog dana idem u OŠ „Radoje Domanović“. Meni lično odgovara“, kaže Ivan Ilić, nastavnik istorije.
U ovoj školi kažu da su prvi uveli „zonu bez mobilnih telefona“, a ove godine Ministarstvo prosvete nagradilo ih je za doprinos obrazovanju – Svetosavsku nagradu je od niških škola u poslednjih dvadesetak godina dobila samo OŠ „Radoje Domanović“, a ove godine, ovom nagradom ovenčane su samo tri osnovne škole, pohvalila se direktorka.
Opširnije u videu.

Novinar, kamera, montaža: Sonja Urošević
Muzika: Firefly – Quincas Moreira

Nastavak na Megafon.co...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Megafon.co. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Megafon.co. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.