Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti: Peticija protiv izgradnje minihidroelektrana

Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Sep.2019, 13:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti: Peticija protiv izgradnje minihidroelektrana

Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti danas je izvelo performans prekoputa zgrade Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture kojim su ukazivali na štetnost minihidroelektrana, i nepoštovanje zakona radom.

Oni su pozvali građane da potpišu peticiju protiv izgradnje minihidroelektrana u tom selu Rakita koja će biti objavljena na sajtu "Srbija u pokretu".

Član Udruženja Savo Manojlović kazao je da je zaveden predmet u Komitetu ministara >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Saveta Evrope zbog kršenja ljudskih prava, koji se odnose na "nesprovođenje rešenja Ministarstva građevine o rušenju".

"Mi u slučaju Rakita imamo situaciju gde je doneto rešenje da se mora stati sa svim radovima, vratiti teren i prirodu u pređašnje stanje, a cevi izvaditi iz vode. A umesto toga imamo situaciju gde investitor nastavlja sa radovima", kazao je Manojlović.

On je dodao da se ljudi na Staroj planini koji "brane prirodne resurse, ali i Ustav Republike Srbije", progone, da im se preti prekršajnim prijavama kao i da su fizički ugroženi.

Manojlović je naglasio da "to nije situacija samo na Staroj planini", nego i u celoj Srbiji, "gde god ima reka i gde god se stavljaju minihidroelektrane".

"Pozivamo sve građane da potpišu peticiju kako bismo pisali svim predstavnicima zemalja članica Saveta Evrope, kako bi ovaj slučaj bio otvoren i kako bi se ta presuda implementirala. Srbija je dužna da implementira tu presudu i Srbija je dužna da sprovede sva rešenja o rušenju", naglasio je Manojlović.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti: Peticija protiv izgradnje minihidroelektrana

Izvor: Beta Video, 27.Sep.2019

BEOGRAD - Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti danas je izvelo performans prekoputa zgrade Ministarstva gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture kojim su ukazivali na štetnost minihidroelektrana, i nepoštovanje zakona radom. Oni su pozvali gradjane da potpišu peticiju protiv izgradnje...

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.